Indkøbskurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.
Indkøbskurv Kurv Vis kurv Gå til kassen Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.
Indkøbskurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.
Indkøbskurv Kurv Vis kurv Gå til kassen Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.

Julens konfekt med lidt ekstra

Tiden er inde til at planlægge årets juleslik! Er det i år du skal prøve noget nyt måske?
Her finder du tre søde juleopskrifter, en lille chokoladeskole og julegavetips!
Vi har også samlet produkterne der gør arbejdet nemmere når du skaber lækker slikmagi. 

Chokoladetemperering

Der findes to forskellige måder at temperere på:

IMP-metoden

Hak chokoladen fint. Varm det halve af mængden til 48–50° ved mørk chokolade, 45° ved mælke- og hvid chokolade. Rør det resterende af chokoladen i. Bliv ved med at røre rundt til temperaturen kommer ned på 27–28° ved mørk chokolade, 25–27° ved mælkechokolade og 25–29° ved hvid chokolade. Varm det derefter op til 31–32° ved mørk chokolade, 30° ved mælkechokolade og 29° ved hvid chokolade. Valrhona chokolade skal smeltes ved lidt højere temperaturer end andre mærker, for at sikre, at kakaosmørret er smeltet. Mørk chokolade ved 55–58°, mælke- og hvid chokolade ved 48–50°. Mælk indeholder kasein, et osteproducerende stof, der ødelægger chokoladen hvis temperaturen overstiger 54°.

Tablering

Varm chokoladen op til rette temperatur. Hæld 3/4 ud på en marmorplade. Stryg det frem og tilbage til chokoladen begynder at størkne. Skrab det op og bland det sammen med det resterende chokolade. Varm det under omrøring ved ret temperatur: mørk chokolade 48–50°, Valrhona mørk chokolade 55–58°. Køl det ned til 27–28° og varm det derefter op til 31 -32°. Mælkechokolade 45°, Valrhona mælkechokolade 48–50°. Køl det ned til 25-29° og varm det derefter op til 30°. Hvid chokolade 40°, Valrhona hvid chokolade 48–50°. Køl det ned til 25-29° og varm det derefter op til 29°. 

Læs mere på www.aral.dk

LÆS MERE OM CHOKOLADE OG LÆKRE OPSKRIFTER HER

Lav din egen vaniljesukker

En superenkel og perfekt gave at lave til en der elsker at bage!

Du skal bruge: 4 dl sukker og 2 vaniljestænger, gerne bourbonvanilje

Sådan gør du:

  1. Del vaniljestangen på langs og skrab frøene ud. Skær herefter vaniljestængerne i mindre stykker.
  2. Bland vaniljestænger, frø og sukker. Læg blandingen i en skål og lad det tørre i 1-2 dage eller længere.
  3. Når vaniljestængerne er tørret, blandes det hele i en foodprocessor eller minihakker.
  4. Si sukkeret og kom det i små beholdere. Dekorer med vaniljestænger.

OPSKRIFT

Hjemmelavet daim

Smør, sukker, sirup og mandler - det er i princippet daim. Og til sidst dyppet i mælkechokoalde.

Du skal bruge:

20 stk.

  • 100 g smør
  • 250 g rørsukker
  • 50 g lys sirup
  • 1 tsk salt
  • 75 g mandler
  • Ca 300 g mælkechokolade

Sådan gør du:

  1.  Kom smør, sukker, sirup og salt i en kasserolle og varm det op under omrøring. Kog massen til den er gyldenbrun og karamelagtig.
  2. Blend mandler til grovt mandelmel og rør dem i karamelmassen. Lad det småkoge i 3-5 minutter.
  3.  Hæld hurtigt karamelmassen ud på et bagepapir og lad det størkne. Det er ligegyldigt hvilken form det får. Lad det evt. størkne på køl.
  4. Temperer chokoladen.
  5. Del karamellen i 20 stykker og vend dem i chokoladen. Lad det overskydende rende af og størkne på bagepapir.

Marcipankugler med rosépeber

Marcipan, nougat og mørk chokolade - sværere behøver det ikke at være. Dekorer dem med rosépeber.

Du skal bruge:

20 stk.

  • 200 g marcipan
  • 50 g nougat
  • 150 g mørk chokolade
  • 2 tsk rosépeber

Sådan gør du:

  1. Rul marcipanen ud til en aflang form med en tykkelse på 1/2 cm og 4 cm bred.
  2. Skær nougaten i skiver og læg det midt på marcipanen.
  3. Vip marcipanen over og rul sammen så nougaten er i midten. Skær i små stykker og rul dem til kugler.
  4. Stil dem på køl i 30 minutter.
  5. Temperer chokoladen. Dyp kuglerne i chokoladen og strø dem med knuste rosépeber.

Hurtige luksus chokoladeplader

Hurtig juleslik, der endda ser rigtig luksuriøst ud. Toppingen kan varieres efter hvad du har derhjemme.

Du skal bruge:

30 stk.

  • 200 g hvid chokolade
  • 200 g mørk chokolade
  • 2 spsk syltet appelsinskal eller limeskal
  • 2 spsk usaltede pistacienødder
  • Sukkerkugler (hvide)
  • Frysetørrede tranebær eller hindbær

Sådan gør du:

  1. Temperer chokoladen hver for sig.
  2. Læg bagepapir på to plader. Bred chokoladen ud i runde former med en diameter på 4 cm. 
  3. Dekorer med appelsinskal, hakkede pistacienødder, sukkerkugler og frysetørrede bær. 

Tip! Toppingen kan variere efter hvad du har derhjemme.

Tilføjet til kurven
Gå til kurven

Andre kunder købte også:

Vis alle tilbehørsprodukter
Gå til kurven
Din tryghed
Altid 365 dages fortrydelsesret
Gratis levering ved køb over 500 kr. (*gælder ikke produkter, der kræver pallefragt)
Køkkenudstyr siden 2009
Officiel forhandler af alle mærker
Læs mere om KitchenOne