Tiden er inde til at planlægge årets juleslik! Er det i år du skal prøve noget nyt måske?
Her finder du tre søde juleopskrifter, en lille chokoladeskole og julegavetips!
Vi har også samlet produkterne der gør arbejdet nemmere når du skaber lækker slikmagi.
Der findes to forskellige måder at temperere på:
IMP-metoden
Hak chokoladen fint. Varm det halve af mængden til 48–50° ved mørk chokolade, 45° ved mælke- og hvid chokolade. Rør det resterende af chokoladen i. Bliv ved med at røre rundt til temperaturen kommer ned på 27–28° ved mørk chokolade, 25–27° ved mælkechokolade og 25–29° ved hvid chokolade. Varm det derefter op til 31–32° ved mørk chokolade, 30° ved mælkechokolade og 29° ved hvid chokolade. Valrhona chokolade skal smeltes ved lidt højere temperaturer end andre mærker, for at sikre, at kakaosmørret er smeltet. Mørk chokolade ved 55–58°, mælke- og hvid chokolade ved 48–50°. Mælk indeholder kasein, et osteproducerende stof, der ødelægger chokoladen hvis temperaturen overstiger 54°.
Tablering
Varm chokoladen op til rette temperatur. Hæld 3/4 ud på en marmorplade. Stryg det frem og tilbage til chokoladen begynder at størkne. Skrab det op og bland det sammen med det resterende chokolade. Varm det under omrøring ved ret temperatur: mørk chokolade 48–50°, Valrhona mørk chokolade 55–58°. Køl det ned til 27–28° og varm det derefter op til 31 -32°. Mælkechokolade 45°, Valrhona mælkechokolade 48–50°. Køl det ned til 25-29° og varm det derefter op til 30°. Hvid chokolade 40°, Valrhona hvid chokolade 48–50°. Køl det ned til 25-29° og varm det derefter op til 29°.
Læs mere på www.aral.dk
En superenkel og perfekt gave at lave til en der elsker at bage!
Du skal bruge: 4 dl sukker og 2 vaniljestænger, gerne bourbonvanilje
Sådan gør du:
Smør, sukker, sirup og mandler - det er i princippet daim. Og til sidst dyppet i mælkechokoalde.
20 stk.
Marcipan, nougat og mørk chokolade - sværere behøver det ikke at være. Dekorer dem med rosépeber.
20 stk.
Hurtig juleslik, der endda ser rigtig luksuriøst ud. Toppingen kan varieres efter hvad du har derhjemme.
30 stk.
Tip! Toppingen kan variere efter hvad du har derhjemme.