Indkøbskurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.
Indkøbskurv Kurv Vis kurv Gå til kassen Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.
Indkøbskurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.
Indkøbskurv Kurv Vis kurv Gå til kassen Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.

Tid til julemad

Snart er det tid til at lave lidt julemad! Vi har samlet nogle hjælpsomme køkkenprodukter, 
så du kan planlægge og forberede dig på en herlig madlavning.

OPSKRIFT!

Brunede kartofler, and på rotisseri eller flødevafler med juleøl?
Du kan finde opskriften nederst på siden.

OPSKRIFT

Brunede kartofler

Du skal bruge

  • 100 g sukker
  • 20 g smør
  • 425 g små kartofler

Sådan gør du

  1. Skyl dine kartofler og skræl dem. Lad dem dryppe godt af, og sæt dem til siden.
  2. Kom alt sukkeret på en pande.
  3. Opvarm panden ved middel varme. Sukkeret skal smelte helt.
  4. Tilsæt smøret og bland det godt rundt i den karamelliserede masse.
  5. Tilsæt så kartoflerne og lad dem stege med i 10 minutter
  6. Tag panden af varmen. Dine brunede kartofler er nu klar til servering.

And på rotisseri med stegte kartofler

Du skal bruge

4 portioner

  • 1 and (ca 2,7kg uden indmad)
  • 2 æbler
  • 4 laurbærblade
  • 1 rødløg
  • 4 rosmarinkviste
  • 1kg små kartofler
  • 1 spsk salt
  • 4 laurbærblade
  • 2 rosmarinkviste
  • 5-6 stængler grønkål (her også i lilla version)
  • 1 skalotteløg
  • 50g tørrede tranebær
  • 50g røgede mandler
  • 1 håndfuld brøndkarse
  • 2 spsk balsamicoeddike
  • 2 tsk grov sennep
  • 5 spsk olivenolie
  • 1 tsk honning

Sådan gør du

  1. Trim anden for små fjer. Skær det yderste led af vingerne af. Krydr anden grundigt på indersiden med salt og peber. Skær æbler og rødløg i mindre stykker. Vend sammen med laurbær og rosmarin og kom i anden. Bind vingerne fast til kroppen og snør benene sammen, så det lukker anden til. Sæt anden på spydet til rotisseriet. Krydr den grundigt udvendigt med salt og peber.
  2. Kom kartoflerne i et fad, som kan holde til at komme på grillen. Kom salt, laurbærblade og rosmarin ved. Sæt i midten af grillen, under anden. Tænd for laveste varme på blussene i siden. Har du kun to brændere, så tænd kun det ene. Sørg for and og kartofler er over det slukkede blus. Tilbered nu anden to timer og 45 minutter ved cirka 125 grader. Hvis den ikke er helt sprød, når du er ved at være færdig, kan du skrue lidt op for varmen. Lad den trække minimum 15 minutter før den skæres ud.
  3. Tag kartoflerne op af fedtet og anret i en skål. Drys en smule salt over. Når de er tilberedt i fedtet, kan de kræve en smule salt for at skære igennem.
  4. Nip kålen og kom i en skål sammen med tranebær, mandler og tynde skiver skalotteløg. Suppler eventuelt op med æblestykker eller appelsin. Top med brøndkarse. Kom balsamico, sennep, honning, olivenolie, salt og peber i en lille flaske. Luk til og ryst den godt. Kom over salaten lige før servering.

Flødevafler med juleøl

 

Du skal bruge

  • 3 æg
  • 2 dl mel
  • 1 dl juleøl eller vand
  • Kornene fra 1 vaniljestang eller 2 tsk vaniljesukker
  • 50 g smeltet smør
  • 3 spsk sukker
  • 1/4 tsk salt
  • 1 dl fløde
  • 20 g smeltet smør til stegning

Tilbehør

  • Æblemos eller syltetøj
  • Flormelis

 

Sådan gør du

  1. Del æggene i blommer og hvider. Rør hvedemelet udi væsken og tilsæt vanilje, æggeblommer, smør, sukker og salt.
  2. Pisk æggehviderne til et stift skum og pisk fløden. Vend æggehvideskum og flødeskum i dejen.
  3. Pensl det varme jern med smør. Brug cirka1 dl dej til hver vaffel og bag dem til de er gyldenbrune. Server vaflerne med det foreslåede tilbehør.
Tilføjet til kurven
Gå til kurven

Andre kunder købte også:

Vis alle tilbehørsprodukter
Gå til kurven
Din tryghed
Altid 365 dages fortrydelsesret
Gratis levering ved køb over 500 kr. (*gælder ikke produkter, der kræver pallefragt)
Køkkenudstyr siden 2009
Officiel forhandler af alle mærker
Læs mere om KitchenOne