Indkøbskurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.
Indkøbskurv Kurv Vis kurv Gå til kassen Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.
Indkøbskurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.
Indkøbskurv Kurv Vis kurv Gå til kassen Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.

Jernpanden er din nye bedste ven i køkkenet og har været kokkens favorit i årevis. Den har lang levetid, en fantastisk varmefordeling og en naturlig non-stick belægning. Jernpander er fremstillet af jern og kulstof. Sammenlignet med stegepander er de lettere og reagerer hurtigere på temperaturforskelle. Jern er et ekstremt holdbart og varmeabsorberende materiale. Hvis du tager dig godt af din jernpande, vil den kunne gå fra generation til generation. Den dag, at den skal kasseres, kan materialet genbruges, hvilket gør det yderst miljøvenligt. Jernpander er ikke rustfri og har ikke en non-stick belægning. Du skaber selv den naturlige non-stick overflade - dette kaldes "seasoning".

GUIDE: SÅDAN VEDLIGEHOLDER DU DIN JERNPANDE

Vi kan være en del, som har nogle spørgsmål, når det kommer til jernpander. Hvad gør, at jernpanden
er
 kokkenes favorit? Hvorfor skal jeg anskaffe mig en? Og hvordan vedligeholder jeg den? Vi får hjælp fra 
Emilia Nilsson, der vandt bronze i Sveriges Master Chef 2019, som vil besvare nogle af vores spørgsmål.

3 hurtige spørgsmål til Emilia om jernpander

Hvad tilbereder man i en jernpande?

Du kan tilberede alt i en jernpande, men den er bedst egnet til bruning f.eks. af kød, svampe, grøntsager og råvarer, du vil have en flot overflade på. Du bør dog undgå syrlige ingredienser, da det trækker jern ud af gryden, så den får en dårligere stegningsevne.

Hvor lang tid holder en jernpande?

En jernpande har en meget lang holdbarhed, og hvis du passer godt på den, får du en pande, som vil holde i mange år fremover!

Er der noget bestemt, man skal vide i forhold til brug og vedligeholdelse?

  • Rengør med varmt vand (intet opvaskemiddel), mens panden stadig er lidt varm efter brug, dog ikke lige efter, mens den er rødglødende.
  • Efterlad ikke panden våd efter rengøring, men tør den af ​​med køkkenrulle. Bare et par minutter, hvor den er våd, kan få den til at ruste.
  • Udsæt ikke panden for hurtige temperaturændringer, da den let kan blive buet i formen.

Fordelene ved en jernpande

  • Alsidighed - Jernpander holder varmen meget godt og bliver varme hurtigt uden at beskadige materialet. Vær dog forsigtig med ikke at opvarme dem for hurtigt, da stålet kan knække, og der er risiko for, at stegepanden bliver skæv. Den absorberer varme meget hurtigt, så øg varmen gradvist til den ønskede temperatur.
  • Naturlig non-stick belægningAt give sin jernpande en naturlig non-stick belægning er hurtigt og nemt. Inden du bruger din jernpande for første gang, skal du brænde den grundigt ind. Derefter forbedres effekten af non-stick overfladen kontinuerligt, jo mere stegepanden bruges. Jo mørkere og mere brugt stegepanden, jo bedre er stege-egenskaberne. En jernpande er derfor et køkkenredskab, der kun bliver bedre med tiden. Se hvordan du brænder din pande i Emilia Nilssons guide ovenfor.
  • Mindre fedtStegepandens naturlige non-stick belægning betyder også, at din pande kræver mindre og mindre fedt efter hver brug. Takket være non-stick belægningen behøver du ikke olie eller smøre stegepanden inden brug. Du kan også stege dit kød ved meget høj temperatur uden at det brænder.
  • Anvend den til alt -  Om det er luftige æg, brasede kartofler, kød med en sprød stegeskorpe, sauterede grøntsager eller tilberedning i ovn. En jernpande kan klare alt, hvilket også er grunden til, at det har været de professionelles go-to redskab på restauranter i årtier.
  • Fungerer på alle slags varmekilder, inklusive induktion og ovn.
  • Opnå høje temperaturerJernpander er ideelle til at opnå høje temperaturer, og når du vil tilberede retter med en sprød og karamelliseret overflade. Når stegepanden er på kogepladen, absorberer den varmen optimalt. Ligeledes blive panden hurtigt kold igen, når den tages af komfuret. 

 

LÆS MERE OM RENGØRING OG VEDLIGEHOLD HER

OPSKRIFT

Bookmakertoast med elg entrecote

4 portioner

  • 4 skiver landbrød
  • Salatblade
  • 3 spsk kapers
  • Lidt fint revet peberrod
  • 1 skalotteløg, tyndt skåret, skiverne anbringes i koldt vand
  • 150 g svampe, smørstegt og saltet

Dijonaise

  • 2 æggeblommer
  • 3 tsk dijonsennep
  • 1 spsk hvidvinseddike
  • 2,5 dl olie
  • salt
  • friskkværnet peber
  • 1 knivspids cayennepeber

Hæld æggeblommer, sennep og eddike i en skål. Tilsæt langsomt olien, imens du pisker eller bruger en stavblender, indtil al olien er tilsat. Smag til med salt, peber og cayennepeber.

Sennepssyltede majroer

  • 1 dl stræk eddike 12%
  • 2 dl sukker
  • 3 dl vand
  • 2 spsk sennepsfrø
  • 200 g majroe, tyndt skåret

Hæld eddike, sukker, vand og sennepsfrø i en gryden. Kom gryden på komfuret og bring i kog. Sluk derefter for varmen. Skræl majroen og riv den på et mandolinjern. Tilsæt majroe-skiverne i det varme lage. Hæld det over i en destilleret krukke med låg og lad det køle af.

Friturestegte kartoffelstrimler og pastinakchips

  • 5 kartofler
  • 2 pastinakker
  • Fritureolie
  • Salt
  1. Skær kartoflerne tyndt på et mandolinjern, og skær derefter skiver i strimler. Læg strimlerne i koldt vand, skift vand og skyl dem for at slippe af med stivelsen.
  2. Tilsæt fritureolie i en gryde op til ca. 5 cm, og varm det op. Sørg for at have et låg i nærheden, hvis det begynder at brænde i olien.
  3. Skær pastinakkerne tyndt på mandolinjernet, og læg skiverne på papir.
  4. Hæld vandet fra kartoffelskiverne, og læg dem på et viskestykke for at tørre dem. Frituresteg både pastinakker og kartofler ved ca. 150 grader, indtil de er sprøde og har en flot farve. Læg chipsene på lidt køkkenrulle for at dræne overskydende olie. Tilføj godt med salt.

Bagte tomater

  • 300 g cherrytomater
  • Olie
  • Salt
  • 3 fed hvidløg, let knuste

Bland tomaterne, et stænk olie, salt og hvidløg. Bag i ovnen ved 200 grader, indtil de får en fin farve.

Elg entrecote

  • 600 g elg entrecote i 4 skiver
  • 1 tsk ristet hvid peber (hæld hvide peberkorn i en tør stegepande og steg, indtil de har fået farve og dufter pebret)
  • 1 tsk tørret grøn peber
  • Salt
  • Olie
  • Smør

Kom salt og peberblandingen (kværn begge pebersorter i en krydderikværn) på kødet. Varm en jernpande, tilsæt olie og steg kødet, indtil det har en dejlig overflade og tilsæt til sidst smør på panden. Kom kødet i ovnen ved 125 grader, indtil skiverne har en indre temperatur på 54-56 grader (medium). Lad hvile i ca. 5 minutter, og skær kødet inden servering.

Servering

Steg brødskiverne i olie og smør, indtil de er gyldne. Top med dijonaise, salat, bagte tomater, skiver af entrecote, syltet majroe, smørstegte svampe, revet peberrod, kartoffelstrimler og pastinakchips, kapers og skalotteløg. 

Tilføjet til kurven
Gå til kurven

Andre kunder købte også:

Vis alle tilbehørsprodukter
Gå til kurven
Din tryghed
Altid 365 dages fortrydelsesret
Gratis levering ved køb over 500 kr. (*gælder ikke produkter, der kræver pallefragt)
Køkkenudstyr siden 2009
Officiel forhandler af alle mærker
Læs mere om KitchenOne