3 hurtige spørgsmål til Emilia Nilsson om jernpander
Hvad tilbereder man i en jernpande?
Du kan tilberede alt i en jernpande, men den er bedst egnet til bruning f.eks. af kød, svampe, grøntsager og råvarer, du vil have en flot overflade på. Du bør dog undgå syrlige ingredienser, da det trækker jern ud af gryden, så den får en dårligere stegningsevne.
Hvor lang tid holder en jernpande?
En jernpande har en meget lang holdbarhed, og hvis du passer godt på den, får du en pande, som vil holde i mange år fremover!
Er der noget bestemt, man skal vide i forhold til brug og vedligeholdelse?
- Rengør med varmt vand (intet opvaskemiddel), mens panden stadig er lidt varm efter brug, dog ikke lige efter, mens den er rødglødende.
- Efterlad ikke panden våd efter rengøring, men tør den af med køkkenrulle. Bare et par minutter, hvor den er våd, kan få den til at ruste.
- Udsæt ikke panden for hurtige temperaturændringer, da den let kan blive buet i formen.