Indkøbskurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.
Indkøbskurv Kurv Vis kurv Gå til kassen Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.
Indkøbskurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.
Indkøbskurv Kurv Vis kurv Gå til kassen Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.

Efteråret nærmer sig hurtigt - smukke farver, tændte stearinlys og god mad fra naturens eget spisekammer. Det betyder
også, at det er på høje tid at drage fordel af sommerens frugter og bær. Du kan ganske enkelt gemme et stykke af sommeren, som du kan nyde
i løbet af efteråret! Her har vi samlet, alt hvad du behøver for at lave din egen saft, syltetøj og juice - et simpelt trick for at få
en bid af sommeren ind i efteråret.

UDVALGTE PRODUKTER

UDNYT SÆSONENS BÆR OG FRUGTER

Saft, juice, most og smoothies

Lav din egen saft! Ingen e-stoffer eller kunstige smagsstoffer. Det er lettere, end du tror! Brug en saftkoger (stor gryde i tre dele). I det nederste lag koges vand, der føres op til det øverste lag, hvor frugt/bær placeres. Den færdige saft render derefter ned til det midterste lag. Hvis du vil bruge en almindelig gryde, skal du bare koge frugten/bærene med vand, som efterfølgende hældes over en si. Kog derefter saften med sukker - og saften vil være klar til servering!
Lav most og juice på ingen tid - Frugtmoseren adskiller hurtigt frugtsaften fra skræl og frugtkød!

Frys frugter og bær og brug dem derefter i smoothies. Sørg for, at du har en solid blender, der kan blande frosne ingredienser uden at blive ødelagt.

Syltetøj, puré og naturligt slik

At lave syltetøj eller puré i en solid syltegryde er super let. Syltesukker og enhver slags frugt/bær er alt, hvad du har brug for!
Alle frugter og bær er fremragende som tørrede og kan spises som naturligt slik eller bruges som sødestoffer i forskelligt bagværk eller lignende. Du kan tørre frugt og bær i din ovn, men det trækker meget energi og er ikke så godt, som når du tørrer i en tørreovn eller dehydrator. En dehydrator er mere energieffektiv og er let at indstille korrekt til det, du nu skal tørre. Derudover klarer det meget ofte at holde sig under temperaturgrænsen for rawfood.

OPSKRIFT

Æbletærte med mazarinbund

Mandler og æbler er en sikker kombination. Denne festlige tærte med mandelmasse er let at lykkedes med.

Du skal bruge:

10 portioner
Ovn: 175 grader

Mazarinbund

  • 375 g mandelmasse eller marcipan
  • 150 g smør ved stuetemperatur
  • 200 g rørsukker
  • Kornene fra 1 vaniljestang eller 2 tsk vaniljesukker
  • 4 æg
  • 2 dl hvedemel
  • 1 tsk bagepulver

Fyld

  • 3–4 æbler
  • 50 g rørsukker
  • 30 g smør
  • 2 spsk piskefløde

Pynt med flormeles og server med flødeskum eller vaniljeis

Sådan gør du:

  1. Riv marcipanen groft. Rør marcipan, smør, sukker og vanilje sammen. Rør et æg i ad gangen. Bland hvedemel og bagepulver og rør det i den våde masse. Smør en tærteform med en diameter på ca. 26 cm.
  2. Fjern kernerne fra æblerne og skær dem i tynde både. Fordel dem på tærtebunden.
  3. Fordel sukker og små smørklatter over æblestykkerne, og tilføj fløden henover. Bages midt i ovnen i ca. 50 minutter. Si flormelis over lige inden servering.

Tip! En super nem og hurtig måde at fremstille mazarinbunden på er at dele marcipanen i små stykker og blende dem i en foodprocessor sammen med de øvrige ingredienser.

TRE KLASSISKE BASISOPSKRIFTER

Syltetøj/marmelade

Basisopskrift, syltetøj

  • 3 liter bær
  • 1 kg syltesukker

Basisopskrift, marmelade

  • 1 liter bær
  • 1 kg syltesukker

Sådan gør du:

  1. Rens bærene og halver evt. de største.
  2. Bland bær og syltesukker i en tykbundet kasserolle eller gryde.
  3. Kog forsigtigt i 3 til 10 minutter, afhængigt af type af bær. Husk, at massen ikke skal være for fast eller for tyndt.
  4. Skum massen godt, mens det koger. Hæld det derefter i skoldede glas.
  5. Luk glasset tæt og opbevar det køligt.

Klassisk saft

  • 2 liter bær
  • 6 dl vand
  • 4 dl rørsukker per liter drænet saft (prøv dig frem til den rette mængde)

Sådan gør du:

  1. Rengør bærene og skyl om nødvendigt. Bring vandet i kog og tilsæt bærene. Lad koge i 15 minutter under låg.
  2. Mos bærene i gryden. Hæld saftmassen i en si og lad saften rende igennem. Det tager cirka 30 minutter.
  3. Hæld saften i en ren gryde og tilsæt sukker. Bring det i kog igen og lad det simre i ca. 10 minutter.
  4. Skum saften grundigt. Frys noget af saften ned i plastflasker, som du kan optøe en efter en, når du får brug for det.

Tip! Krydr med spændende smage. Citron, ingefær, kanel eller vanilje og chili. Prøv dig frem!

Jordbærgrød

2 portioner

  • ½ liter jordbær
  • 1 ½ dl vand
  • 1 spsk kartoffelmel

Sådan gør du:

  1. Skær jordbærene i skiver og læg dem i en gryde sammen med vand.
  2. Kog indtil de deler sig.
  3. Bland kartoffelmel med ½ dl koldt vand.
  4. Fjern gryden fra varmen og rør kartoffelmelsblandingen i.
  5. Stil gryden tilbage på komfuret og kog grøden op.
Tilføjet til kurven
Gå til kurven

Andre kunder købte også:

Vis alle tilbehørsprodukter
Gå til kurven
Din tryghed
Altid 365 dages fortrydelsesret
Gratis levering ved køb over 500 kr. (*gælder ikke produkter, der kræver pallefragt)
Køkkenudstyr siden 2009
Officiel forhandler af alle mærker
Læs mere om KitchenOne