Din ekspert i køkkenudstyr
Gratis fragt over 500 kr.
Hurtig levering
365 dages returret
Indkøbskurv Kurv 0 kr. Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.
Indkøbskurv Kurv Vis kurv Gå til kassen Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.
Indkøbskurv Kurv 0 kr. Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.
Indkøbskurv Kurv Vis kurv Gå til kassen Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.

Hvilken slags gryde skal du vælge?

Gryder kommer i forskellige former, farver, størrelser og materialer. Derfor er der mange ting at tage stilling til, når man skal ud og købe en ny gryde til køkkenet. Det er vigtigt at have øje for den enkelte grydes fordele og ulemper i forhold til, hvad man har tænkt sig at bruge gryden til. Men designet er efterhånden også blevet en vigtig faktor i valget af nye gryder. Derfor er de fleste gryder, uanset materiale, æstetisk designet. Derudover er det muligt at finde gryder i samme design-serie, så de passer sammen.

Da der er mange forskellige slags gryder, er der også nogle gryder, der er bedre egnet til en type ret end andre. Her får du en kort beskrivelse af fordelene ved aluminiumsgryder, gryder af rustfrit stål samt støbejernsgryder, som er de mest almindelige gryder i de danske køkkener.

Fordelene ved gryder af rustfrit stål: En gryde af rustfrit stål opvarmes hurtigt og giver hurtigt varmen videre til maden, og derfor er denne slags gryde ideel til hurtig madlavning, samt at koge vand. Gryder af rustfrit stål er derfor yderst anvendelige til at koge kartofler, gulerødder og meget mere. Ligesom aluminiumsgryder er gryder, der er fremstillet i rustfrit stål, rigtig flotte, så de passer ind i ethvert køkken. Vælger du en gryde af rustfrit stål, skal du være opmærksom på, om den virker på induktion eller gas, hvis det er nødvendigt.

Fordelene ved aluminiumsgryder: Gryder der er fremstillet af aluminium er ideel til en stille opkogning, som for eksempel er tilfældet ved mange desserter. En stille opkogning gør at råvarerne ikke brænder hurtigt på, og en nænsom opkogning er derfor godt, hvis du skal koge frugter eller bær. Supper skal typisk også have en stille opkogning, hvorfor de fleste suppegryder er fremstillet i aluminium. Oftest er aluminiumsgryder også smukke at se på, og de passer ind i ethvert køkken. Køber du en aluminiumsgryde skal du være opmærksom på, om den virker på induktion eller gas, hvis det er nødvendigt.

Fordelene ved støbejernsgryder: De er for det første utroligt holdbare, og de holder i rigtig mange år, hvis de vedligeholdes. Derudover er denne slags gryde rigtig gode til at holde på varmen, og så er de tykbundede. Disse to fordele gør at en støbejernsgryde er ideel til at lave for eksempel risengrød. Det at en støbejernsgryde er tykbundet gør også at retterne ikke brænder på, og derfor er støbejernsgryder også gode at bruge, hvis du skal lave en simreret, der skal stå i flere timer og passe sig selv. En sidste fordel, der skal nævnes, er at støbejernsgryder virker på alle varmekilder. Så uanset om du har gaskomfur, induktionskomfur eller et almindeligt komfur, så kan du bruge en støbejernsgryde.

Du kan læse mere om de enkelte gryder, og hvad de er lavet af, inde på de enkelte sider. Er du stadig i tvivl om, hvilken gryde du skal vælge, så er du velkommen til at kontakte os - så kan vi sammen finde den helt rigtige gryde til dig.

 

Kend dine gryder!

Støbejern

En rigtig klassiker og en sikker favorit.

Den fungerer på alle varmekilder og har en god varmefordeling. Emaljerede støbejernsgryder er lette at pleje og er især velegnede til stegning og langtidsstegning - afhængigt af hvilken type emalje. Hvis du passer godt på din støbejernsgrydes emalje, kan din gryde gå i arv fra generation til generation. Det er en god ide at bruge en skure- eller stålsvamp til at rengøre emaljen og smør den derefter ind i madolie. Undgå derudover opvaskemiddel til rengøring. Hvis gryden er emaljeret, kan du bruge en meget mild opvaskesæbe, men sørg for at lade gryden afkøle helt inden.

Tip: Bag brød i din støbejernsgryde! Brødet bliver lækkert svampet men med en fantastisk sprød skorpe!

Rustfrit Stål

Holdbar, god varme og let at rengøre.

Det er bunden af redskabet der adskiller gode gryder fra de dårlige. En tykkere bund har normalt 5-7 lag stål og her fordeles varmen bedre, den holder længere og reducerer risikoen for at råmaterialer brænder på. Gryder i rustfrit stål kan normalt tåle op til 240 grader i ovnen og vejer relativt lidt, hvilket gør dem nemmere at håndtere og løfte end f.eks. støbejern. Du kan nemt rengøre dem med varmt vand og noget opvaskemiddel.

Pssst! Hvis du har en induktionskogeplade skal du sørge for at vælge et redskab der er magnetisk.

Kobber

Hurtig og god varmefordeling!

Kobbergryderne er både smukke og har nogle fantastiske egenskaber. Kobber har fremragende evner til at fordele varmen, det får vandet til at koge hurtigere og du kan derfor spise meget hurtigere!

Men vær forsigtig med ikke at brænde maden af. Kobberet reagerer nemlig meget hurtigt på temperaturskift - både når varmen øges og ved afkøling. Denne egenskab fås ikke ved mange andre typer eller materialer af gryder, og du skal derfor være opmærksom. 

STEGESOEN

Mød stegesoen: Den enkle måde at få bedre mad på

I dag kan du få mange forskellige typer af gryder til ovnen. Nogle er lavet af ler som i gamle dage, mens andre er af støbejern eller stentøj. Hvilken model, der fungerer bedst, er et spørgsmål om smag. Måske har du erfaring med en i ler og mener derfor, at det er bedst, men mange gange kan en af f.eks. støbejern være mindst lige så god.

Kært barn har mange navne

Ordsproget "kært barn har mange navne" kommer virkelig til udtryk i forbindelse med gryden. Nogle kender dem måske bedre som en hollandsk ovn, støbejernsgryde eller tangine - ideen er den samme, uanset hvad den kaldes. Der kan endda være en del, der kender den som Römertopf - men det er faktisk bare et mærke.

Römertopf er den velkendte stegeso lavet af ler. En stor fordel ved den er, at du kan bruge den både i mikrobølgeovn og i en almindelig ovn. Samtidig kan den også modstå opvaskemaskine. Den fås i to forskellige størrelser, så der selv i den lille familie er en løsning. En ulempe er dog, at den skal blødlægges i cirka 10 minutter før brug for at undgå, at leret bliver porøst. Det er en af de ting, der skal tages med i beregningerne.

Få mest muligt ud af din stegeso

Der er mange fordele ved at anvende en stegeso, når man laver mad. Foruden at maden kommer til at smage fantastisk, er der et par andre grunde, som kan nævnes:

Intet fedt - Tag f.eks. en bøf og nogle grøntsager og læg dem i stegesoen. Mange gange kan retten faktisk klare sig uden fedt, hvis der er nok væske i kødet. Hvis du føler, at kødet ikke indeholder nok væske, kan du med fordel tilføje noget bouillon.

Vitaminer og mineraler konserveres - Da det hele foregår under låg, kan vitaminer og mineraler ikke dampes væk. Således bevares disse i retten.

Smagen forbedres – Igen, retten tilberedes under låg. Smagene kan derfor ikke forsvinde fra maden, og således forbedres de.

Bruger egen saft og kraft - Tilbage til at styrke smagen. Dine råvarer bruger deres egen saft og kraft, så smagene forstærkes. Derfor er additiver og smagsforstærkere ikke nødvendige.

Du kan bruge tiden fornuftigt - Brug ventetiden på noget, du måske ikke har haft tid til ellers. Med en stegeso skal du kun lægge ingredienserne i gryden og sætte den i ovnen, så den kan klare resten selv.

Bekvem og nem rengøring - De fleste gryder til ovnen tåler opvaskemaskine, hvilket gør rengøringen endnu lettere. På samme tid er der kun et redskab, du bruger, så der dermed er mindre opvask.

Gryder til alle og enhver

Gryder findes i mange former og størrelser, for at du kan få en gryde, der passer til dine behov i køkkenet - uanset om du skal lave sovs til få mennesker eller koge kartofler til mange. Derfor har vi hos KitchenOne.dk også et stort udvalg af gryder, så du kan finde en gryde til enhver opgave i køkkenet. Uanset om du vælger en lille gryde fra Le Creuset eller en suppegryde fra Raadvad er du sikret gryder i den bedste kvalitet og det flotteste design.

Gryder er stort set et uundværligt køkkenredskab, og derfor kan der også fås gryder der passer til forskellige opgaver. Du kan finde gryder, der er velegnede til at lave en lækker wok; små gryder, der gør det muligt at lave portionsanretninger i selve gryden; gryder, der kan bruges på alle varmekilder, herunder også i ovnen; og gryder der har non-stick belægning. Alle gryder er designet så de er yderst funktionelle i alle situationer. Derudover er de alle elegant og smukt designet, så du uden bekymring kan sætte dem på spisebordet.

Hvad enten om du søger gryder i rustfrit stål eller støbejern og om det skal være til gaskomfur eller induktion, så kan du finde den rigtige gryde til dit behov i højeste kvalitet og smarteste design hos KitchenOne.dk.

Din tryghed
Altid 365 dages fortrydelsesret
Gratis levering ved køb over 500 kr.
Autoriseret dansk værksted
Officiel forhandler af alle mærker
Læs alle dine fordele
Brug for hjælp?
Du er altid velkommen til at ringe eller sende os en e-mail.
70 777 554