Her finder du tips til, hvordan du bliver madspildssmart, komposterer i køkkenet og opbevarer maden
på bedste måde. Vi vil også gerne inspirere dig til at spise mere vegetarisk og kommer derfor med konkrete
tips til, hvordan du kan komme i gang! Sidst men ikke mindst lister vi, hvilke råvarer der er i sæson i den
kommende efterårsperiode. Du finder naturligvis også et udvalg af produkter, der hjælper dig med at leve
grønnere og mere bæredygtigt!
En Slow Cooker elsker at passe sig selv ved at simre mad i flere timer. Alt, hvad du har brug for udover en
Slow Cooker, er en god opskrift, gode råvarer, en kniv og et skærebræt – det er bare med at komme i gang!
Mange gode opskrifter til Slow Cooker tager sig af sig selv, mens du er væk og arbejder, udfører ærinder eller
bare nyder at holde fri og slappe af. Når du kommer hjem og er klar til aftensmad, vil du blive mødt af en
duft af færdiglavet mad. Findes der noget bedre?
Hver tredje til hver fjerde indkøbspose med mad, der bæres med hjem ender i skraldespanden – en helt unødvendig belastning for miljøet! Planlæg dine indkøb, se hvad du har derhjemme, og brug det du køber. Her er nogle tips til at blive affaldssmart!
I dag smider vi mad ud uden grund – hverken godt for pengepungen eller miljøet! Her er vores bedste
tips til, hvordan du bliver madspildssmart, opbevarer maden korrekt og udnytter rester bedst muligt!
Forlæng levetiden på maden ved at opbevare den korrekt!
Tid til et nyt køleskab? Sats på en energieffektiv variant og spar penge på elregningen. Kig også efter et køleskab med klimazoner. Hvis en del af køleskabet kan holde nul grader, kan kød og fisk holde sig meget længere. I svalzonen (8-12 grader) trives frugt og grønt fantastisk – her klarer de sig bedre, end ved den normale køleskabstemperatur (4-8 grader).
Bedst før-datoen betyder ikke, hvor længe en fødevare er sikker at spise, men indtil hvilken dato fødevaren forventes at bevare sin kvalitet. Maden kan derfor være fuldt spiselig, selvom datoen er overskredet. "Sidste anvendelsesdato" på den anden side - betyder, at maden ikke er sikker at spise efter datoen er overskredet.
Hold maden frisk i længere tid, mariner rå ingredienser, og undgå madspild ved at
vakuumpakke den. Når maden opbevares under vakuum, bevares vitaminer og mineraler.
På den måde undgår man madspild og gør det lettere at spise sundere.
Håber dette har inspireret flere smarte madspildsløsninger i køkkenet. Men hvis du stadig har mad, der skal smides ud, eksempelvis kaffegrums og bananskræller, kan du lægge det i en Bokashi køkkenkompost. Det er en enkel og smart måde at omdanne madaffald til jord og gødning helt uden kemikalier. Plus, hver gang du graver dit bokashi-affald, skaber du en kulstofvask, da dens gode bakterier binder kulstof og kvælstoffer til jorden.
Et godt tip er at fortsætte med at lave dine sædvanlige retter, men udskift kødet med f.eks. bønner, rodfrugter eller køderstatninger. Prøv at lave den næste bøf stroganoff med svampe eller halloumi, tacos med bønner eller lasagne med linser. Vegetarisk er så meget mere end bare salat! På den måde plejer det også at glide lidt lettere ned hos børnene – som måske ikke synes, det er så sjovt med helt nye vegetariske retter.
Vegansk mad: Indeholder intet fra dyreriget. Inet kød, fisk, skaldyr, mejeriprodukter, æg eller honning.
Lakto-vegetarisk mad: Indeholder grøntsager og mælkeprodukter.
Lakto-ovo-vegetarisk mad: Indeholder grøntsager, mejeriprodukter og æg.
På billedet kan du se, hvilke råvarer der er sæson for i løbet af vinteren. I løbet af denne herlige årstid kan du opdage nye velsmagende kålsorter og svælge i forskellige rodfrugter! For at fortsætte med at spise efter sæson resten af året - følg vores sæsonkalender herunder:
På billedet kan du se, hvilke råvarer der er gode at spise i løbet af efteråret. Her kan du nyde kål og rodfrugter! Andre sæsoner kan du fokusere på følgende:
På billedet kan du se, hvilke råvarer der er sæson for i løbet af efteråret. I løbet af denne herlige årstid kan du opdage nye velsmagende kålsorter og svælge i forskellige rodfrugter! For at fortsætte med at spise efter sæson resten af året - følg vores sæsonkalender herunder:
På billedet kan du se, hvilke råvarer der er gode at spise i løbet af efteråret. Her kan du nyde kål og rodfrugter! Andre sæsoner kan du fokusere på følgende:
Her hos os på KitchenOne er kvalitet i fokus, og vi udvælger omhyggeligt både leverandører og produkter.
De produkter vi sælger skal være anvendelige i generationer, de skal kunne repareres, og skulle det ske at
du bliver træt af et produkt, som du har købt hos os, skal du kunne forære det væk, så det kan levere
videre i næste husholdning.