Din ekspert i køkkenudstyr
Gratis fragt over 500 kr.
Hurtig levering
365 dages returret
Indkøbskurv Kurv 0 kr. Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.
Indkøbskurv Kurv Vis kurv Gå til kassen Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.
Indkøbskurv Kurv 0 kr. Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.
Indkøbskurv Kurv Vis kurv Gå til kassen Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.

Her finder du tips til, hvordan du bliver madspildssmart, komposterer i køkkenet og opbevarer maden
på bedste måde. Vi vil også gerne inspirere dig til at spise mere vegetarisk og kommer derfor med konkrete
tips til, hvordan du kan komme i gang! Sidst men ikke mindst lister vi, hvilke råvarer der er i sæson i den
kommende efterårsperiode. Du finder naturligvis også et udvalg af produkter, der hjælper dig med at leve
grønnere og mere bæredygtigt!

KITCHENONE ARBEJDER FOR BÆREDYGTIG UDVIKLING

Her hos os på KitchenOne er kvalitet i fokus, og vi udvælger omhyggeligt både leverandører og produkter.
De produkter vi sælger skal være anvendelige i generationer, de skal kunne repareres, og skulle det ske at
du bliver træt af et produkt, som du har købt hos os, skal du kunne forære det væk, så det kan levere
videre i næste husholdning.

MADSPILD & MADOPBEVARING

I dag smider vi mad ud uden grund – hverken godt for pengepungen eller miljøet! Her er vores bedste
tips til, hvordan du bliver madspildssmart, opbevarer maden korrekt og udnytter rester bedst muligt!

Korrekt opbevaring

Forlæng levetiden på maden ved at opbevare den korrekt!

  • Kaffe – Det er vigtigt at beskytte kaffen mod ilt for at bevare smag og aroma. Brug klemme eller kaffedåse, så smagen bevares.
  • Olivenolie – Opbevar olien i mørke for at undgå at den bliver harsk.
  • Grøntsager – Slip for trætte radisser, gulerødder eller salat ved at lægge dem i vand i køleskabet, så bliver de frisker op. De suger vand til sig og bliver dejligt sprøde igen.

Køleskabet

Tid til et nyt køleskab? Sats på en energieffektiv variant og spar penge på elregningen. Kig også efter et køleskab med klimazoner. Hvis en del af køleskabet kan holde nul grader, kan kød og fisk holde sig meget længere. I svalzonen (8-12 grader) trives frugt og grønt fantastisk – her klarer de sig bedre, end ved den normale køleskabstemperatur (4-8 grader).

"Bedst før" betyder ikke "dårligt efter"

Bedst før-datoen betyder ikke, hvor længe en fødevare er sikker at spise, men indtil hvilken dato fødevaren forventes at bevare sin kvalitet. Maden kan derfor være fuldt spiselig, selvom datoen er overskredet. "Sidste anvendelsesdato" på den anden side - betyder, at maden ikke er sikker at spise efter datoen er overskredet.

Fem madspildssmarte råd - spar mad og penge!

  • Pak store pakker om i mindre portioner og frys ned, så det ikke bliver dårligt, før du når at spise det.
  • Hæld kaffen på termokande, så undgår du kaffe der har stået eftervarme og er blevet bitter.
  • Med en blender kommer du langt i køkkenet! Pisk saucen op, lav smoothies på trætte bananer eller blend salat med eddike til en kold grøn sauce!
  • Lav gryderetter i en slowcooker – den bruger kun lidt mere energi end en almindelig pære! Lav store portioner og frys ind.
  • Vakuumpak! Ved at vakuumpakke maden opbevares den på en praktisk måde, så vitaminer og næringsstoffer bevares.

Rester? Intet problem - sådan kan du bruge maden!

  • Ris: Lav en kålbudding eller stegte ris, som du kan blande med alt, hvad du har derhjemme – du kan kalde det en asiatisk gryderet!
  • Kogte kartofler: Lav brasede kartofler – ingen brasede kartofler er så gode som dem, der er lavet af kogte, køleskabskolde kartofler. Du kan også terne dem i en omelet, stege den i ovnen med parmesan eller have den i en tynd suppe.
  • Havregrød: Lav havrekiks med frø på rest grød, eller bland det ned i en pandekagedej.

Komposter mere med Bokashi

Håber dette har inspireret flere smarte madspildsløsninger i køkkenet. Men hvis du stadig har mad, der skal smides ud, eksempelvis kaffegrums og bananskræller, kan du lægge det i en Bokashi køkkenkompost. Det er en enkel og smart måde at omdanne madaffald til jord og gødning helt uden kemikalier. Plus, hver gang du graver dit bokashi-affald, skaber du en kulstofvask, da dens gode bakterier binder kulstof og kvælstoffer til jorden.

VEGETARISK MAD - GODT FOR SUNDHEDEN & PLANETEN

Sådan kommer du i gang med vegetarisk madlavning

Et godt tip er at fortsætte med at lave dine sædvanlige retter, men udskift kødet med f.eks. bønner, rodfrugter eller køderstatninger. Prøv at lave den næste bøf stroganoff med svampe eller halloumi, tacos med bønner eller lasagne med linser. Vegetarisk er så meget mere end bare salat! På den måde plejer det også at glide lidt lettere ned hos børnene – som måske ikke synes, det er så sjovt med helt nye vegetariske retter.

Forskellen mellem vegetarisk og vegansk mad

Vegansk mad: Indeholder intet fra dyreriget. Inet kød, fisk, skaldyr, mejeriprodukter, æg eller honning.
Lakto-vegetarisk mad: Indeholder grøntsager og mælkeprodukter.
Lakto-ovo-vegetarisk mad: Indeholder grøntsager, mejeriprodukter og æg.

ØNSKER DU MERE INSPIRATION TIL VEGETARISK MAD OG LÆKRE OPSKRIFTER?

SPIS EFTER SÆSONEN

Hvad vil det sige at spise sæsonbestemt?

På billedet kan du se, hvilke råvarer der er sæson for i løbet af efteråret. I løbet af denne herlige årstid kan du opdage nye velsmagende kålsorter og svælge i forskellige rodfrugter! For at fortsætte med at spise efter sæson resten af året - følg vores sæsonkalender herunder:

Hvilken mad er i sæson?

På billedet kan du se, hvilke råvarer der er gode at spise i løbet af efteråret. Her kan du nyde kål og rodfrugter! Andre sæsoner kan du fokusere på følgende:

  • Vinter (januar-marts): Aubergine, blomkål, broccoli, rosenkål, fennikel, grønkål, jordskok, kålrabi, løg, mangold, gulerod, pastinak, peberfrugt, kartoffel, knoldselleri, rødbede, rødkål, spinat, hvidkål, æble.
  • Forår (april-juni): Blomkål, broccoli, fennikel, icebergsalat, kålrabi, løg, mangold, gulerod, pastinak, kartoffel, porre, knoldselleri, rødbede, salat, asparges, hvidkål, rabarber.
  • Sommer (juli-september): Blomkål, broccoli, friske bønner, fennikel, agurk, icebergsalat, artiskok, kålrabi, løg, mangold, majs, gulerod, pastinak, peberfrugt, kartoffel, porre, rodselleri, radise, rødbede, salatkål, sukkerærter, asparges, spinat, stilkselleri, tomat, hvidkål, zucchini, rabarber, ribs, melon, nektarin, kirsebær, stikkelsbær, jordbær, hindbær, blåbær, blomme, pære, fersken.
Din tryghed
Altid 365 dages fortrydelsesret
Gratis levering ved køb over 500 kr.
Køkkenudstyr siden 2009
Officiel forhandler af alle mærker
Læs mere om KitchenOne
Brug for hjælp?
Du er altid velkommen til at ringe eller sende os en e-mail.
70 777 554 Gå til kundeservice