Anvend forårets første grøntsager i din madlavning og nyd friskheden. De første grøntsager smager ekstra godt grundet deres
milde og søde smag. Grøntsagerne kan spises som de er, eller du kan lave en let tilberedning. Tilbered enten ved svag varme
eller ved en hurtig opvarmning, efterfulgt af en afkøling (blanchering). De friske grøntsager kan miste deres smage og
sunde vitaminer ved en lang tilberedning. En let tilberedning er derfor at foretrække.
Grøntsager er en selvfølge når der skal tilberedes mad. Men nu er det tid til at lade grøntsagerne få hovedrollen på grillen. Grillede grøntsager er ikke længere kun tilbehør - det kan være meget mere end blot grillede løg og peberfrugter! Grillede grøntsager kan være en nærende og smagfuld hovedingrediens eller et bærende element, der kan udgøre basen for en lækker forårsanretning. Grillede grøntsager kan gøre forskellen fra en god til en virkelig lækker baba ganoush - mulighederne er nærmest uendelige! At grille er en klassisk og vidunderlige metode at lave mad på, og med grillede grøntsager kan du opnå et fantastisk resultat, uden at gå på kompromis med smagene!
-med peber og parmesan
4 portioner
Du skal gøre: Rens grøntsagerne. Vend dem i olie og grill dem indtil de får en flot farve. Servér dem med revet parmesanost, ærtespirer og peber.
Bland grøntsagerne ned i en velsmagende vitamin-pakket suppe! En ægte klassiker i gryden er friske kartfoler, som snart gør sit indtog i butikkerne. De er fantastiske at anvende i madlavningen, og gør sig godt med dild og citron, og så kan du faktisk spise dem som de er. Længere nede finder du en opskrift hvor friske kartofler indgår!
Gem de friske grøntsager og nyd dem senere. Rabarber gærer eksempelvis godt, og velegner sig derfor til fermentering. Fermentering indebærer at du lader råvarer fermentere, ved at starte væksten af sunde bakterier samt produktionen af mælkesyre og kuldioxid.
At bruge sous vide metoden i din madlavning sikrer dig et perfekt resultat hver gang! Grøntager i sous viden bevarer deres friskhed samt fine farve. Og da sous viden klarer sig selv, kan du i mellemtiden forberede salaten og saucen til at servere med.
Du skal bruge
6-8 portioner
En ovn på 225°
Fremgangsmåde
Perfekt til at blande i dit friskogte pasta eller til sommerens pastasalat. Mælkebøttepestoen er også super velegnet til crostini.
Du skal bruge
Cirka 2 dl
Fremgangsmåde
Forårsfrisk kartoffelsalat, der passer godt sammen til røget mad som skinke, kalkunbryst eller fisk.
Salaten er også god med grillet laks, kylling og svinekød.
4 portioner
Dressing
Fremgangsmåde
Dressing