Nu er efteråret her virkelig. Minusgraderne kryber ind og halstørklæderne findes frem - nu er det vigtigt at kunne holde varmen!
Vi lader den svenske mesterkok Emilia Nilsson inspirere til rustikke gryderetter og en svampesuppe i efterårets tegn. Nederst på
siden finder du som altid alle opskrifter!
I en Crock-Pot kan du tilberede en lækker gryderet af lige den kødtype, du foretrækker! Emilia lader sin
gryderet simre i 8 timer, indtil kødet er virkelig mørt og lækkert. Den færdige gryderet serveres med nykogte
kartofler, høvlede beder og friske urter.
Du finder opskriften længere nede på siden!
Denne suppe er en vidunderlig blanding af gule kantareller, tragtkantareller, rødgule trompetsvampe,
hvidvin, pastinak og fløde. Den serveres med et sprødt hvidløgsbrød.
Du finder opskriften længere nede på siden!
Denne gryderet varmer godt i efterårskulden. Det er en svensk klassiker, hvor kødet brunes
sammen med løg, hvidløg og gule kantareller. Gryderetten serveres derefter med nykogte
kartofler, tyttebær og hakket persille.
Du finder opskriften længere nede på siden!
med kogte kartofler og høvlede beder
6 portioner
Server med: Kogte kartofler, bolsjebeder og rødbeder.
med kogte kartofler, tyttebær og persille
6 portioner
Til servering: Tyttebær, kogte kartofler og hakket persille.
med sprødt hvidløgsbrød
6 portioner
Hvidløgsbrød
Til servering: Nogle kantareller, olivenolie, dild og hakket purløg.
Hvidløgsbrød
Bland smør, persille, hakket hvidløg og salt, og fordel det på brødet. Top med olivenolie. Bages i en 225 grader varm ovn i cirka 7 minutter, eller indtil brødet har fået en flot farve.
Server med nogle kantareller, olivenolie, dild og hakket purløg.
Grydebrød!
Det er fuldt ud muligt at bage brød i din støbejernsgryde. Brødet bliver utroligt velsmagende med en meget velsmagende, sprød skorpe. Prøv det!
Prøv at lave din egen bouillon!
Steg 2 kg kød- eller kyllingeknogler i ovnen ved 180° C i 30 minutter. Hvis du har kyllingeben tilovers fra din tilberedte kylling, kan du bruge dem og undgå at stege dem i ovnen. Kom de stegte knogler i en stor gryde og tilsæt 4 liter vand og 1 spsk æblecidereddike. Lad simre i 20 min. Tilsæt et hakket gult løg, to gulerødder i tern, to selleristilke i skiver og to laurbærblade. Kog op og lad det simre under låg ved meget lav varme i 12-24 timer. Si skum fra bouillonen hver femte time. Lad bouillonen køle af og si den. Lad det køle helt af og frys det ned, hvis det ikke skal bruges med det samme.
Grydebrød!
Det er fuldt ud muligt at bage brød i din støbejernsgryde. Brødet bliver utroligt velsmagende med en meget velsmagende, sprød skorpe. Prøv det!
Prøv at lave din egen bouillon!
Steg 2 kg kød- eller kyllingeknogler i ovnen ved 180° C i 30 minutter. Hvis du har kyllingeben tilovers fra din tilberedte kylling, kan du bruge dem og undgå at stege dem i ovnen. Kom de stegte knogler i en stor gryde og tilsæt 4 liter vand og 1 spsk æblecidereddike. Lad simre i 20 min. Tilsæt et hakket gult løg, to gulerødder i tern, to selleristilke i skiver og to laurbærblade. Kog op og lad det simre under låg ved meget lav varme i 12-24 timer. Si skum fra bouillonen hver femte time. Lad bouillonen køle af og si den. Lad det køle helt af og frys det ned, hvis det ikke skal bruges med det samme.