Indkøbskurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.
Indkøbskurv Kurv Vis kurv Gå til kassen Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.
Indkøbskurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.
Indkøbskurv Kurv Vis kurv Gå til kassen Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.

Efterårsgryderetter og -supper

Nu er efteråret her virkelig. Minusgraderne kryber ind og halstørklæderne findes frem - nu er det vigtigt at kunne holde varmen!
Vi lader den svenske mesterkok Emilia Nilsson inspirere til rustikke gryderetter og en svampesuppe i efterårets tegn. Nederst på
siden finder du som altid alle opskrifter!

DILDKØD

I en Crock-Pot kan du tilberede en lækker gryderet af lige den kødtype, du foretrækker! Emilia lader sin
gryderet simre i 8 timer, indtil kødet er virkelig mørt og lækkert. Den færdige gryderet serveres med nykogte
kartofler, høvlede beder og friske urter.

Du finder opskriften længere nede på siden!

CREMET KANTARELSUPPE

Denne suppe er en vidunderlig blanding af gule kantareller, tragtkantareller, rødgule trompetsvampe,
hvidvin, pastinak og fløde. Den serveres med et sprødt hvidløgsbrød.

Du finder opskriften længere nede på siden!

HJORTEGRYDE

Denne gryderet varmer godt i efterårskulden. Det er en svensk klassiker, hvor kødet brunes
sammen med løg, hvidløg og gule kantareller. Gryderetten serveres derefter med nykogte
kartofler, tyttebær og hakket persille.

Du finder opskriften længere nede på siden!

OPSKRIFTER

Dildkød

med kogte kartofler og høvlede beder

Du skal bruge

6 portioner

  • Flæsk i tern á 3 cm (flere typer kød kan bruges)
  • Vand, så det dækker kødet
  • Dildstængler
  • 0,5 tsk dildfrø
  • 2 gulerødder, i skiver
  • 1 porre, i skiver
  • 10 hvide peberkorn
  • Salt
  • 3 dl fløde
  • 4 spsk maizena + 4 spsk vand
  • 3 spsk eddike
  • 3 spsk sukker
  • Frisk hakket dild og persille
  • Friskkværnet sort peber

Server med: Kogte kartofler, bolsjebeder og rødbeder.

Sådan gør du

  1. Kom kødet i gryden og hæld vand over, så det kun lige dækker kødet. Tilsæt dildstængler, dildfrø, gulerødder, porre, hvide peberkorn og salt.
  2. Start din Crockpot på 10 timer ved lav, så kødet bliver mørt. Dette afhænger af, hvilket kød du bruger.
  3. Tag dildstænglerne op og hæld fløde og majsstivelse blandet med lidt vand i.
  4. Sæt din Crockpot på høj og lad saucen komme op i varme igen, så den kan serveres varm.
  5. Afslut med hakket dild og persille og smag til med salt, peber, eddike og sukker.
  6. Server med kogte kartofler og lidt høvlede beder - jeg bruger friske bolsjebeder og rødbeder.

Norrlandsk hjortegryde

med kogte kartofler, tyttebær og persille

Du skal bruge

6 portioner

  • 1 kg tyndt skåret kød (fungerer lige så godt med vildt)
  • Olie
  • Salt
  • Sort peber
  • 1 gult løg, fint hakket
  • 2 fed hvidløg, fint hakket
  • 150 g gule kantareller
  • 2 knsp. cayennepeber
  • 2 tsk dijonsennep
  • 5 dl fløde
  • 2 tsk mørk soja
  • 1 bouillonterning (kylling eller oksekød)
  • 2 spsk maizena + 2 spsk vand

Til servering: Tyttebær, kogte kartofler og hakket persille.

Sådan gør du

  1. Varm en gryde op, tilsæt olie og steg kødet, så det får en brunet overflade. Tilsæt finthakket løg og hvidløg, som steges, til løget bliver blødt. Tilsæt dernæst de gule kantareller.
  2. Krydr med salt, peber, cayennepeber og dijonsennep. Tilsæt fløde, soja, bouillonterning, og lad det stå og simre i cirka 30 minutter.
  3. Jævn saucen med maizena blandet med vand.
  4. Server med tyttebær, kogte kartofler og hakket persille.

Cremet kantarelsuppe

med sprødt hvidløgsbrød

Du skal bruge

6 portioner

  • 300 g gule kantareller, tragtkantareller og rødgule trompetsvampe (blancheret)
  • 1 gult løg, finthakket
  • 1 fed hvidløg, finthakket
  • 3 spsk smør
  • 0,75 pastinak (ca. 100 gram)
  • 1 dl hvidvin
  • 5 spsk sherry
  • 8 dl grøntsagsbouillon (eller hønsebouillon)
  • 4 dl fløde

Hvidløgsbrød

  • 1 baguette, delt på langs
  • 1 lille bundt persille, finthakket
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • 50 g smør
  • 1 tsk havsalt
  • 6 spsk olivenolie

Til servering: Nogle kantareller, olivenolie, dild og hakket purløg.

Sådan gør du

  1. Varm en gryde op, lad svampene stege tørre. Tilsæt olie og lad svampene stege, til de er let gyldne. Tilføj salt og en klat smør. Tilsæt løg og hvidløg og lad det stege forsigtigt. Riv en pastinak og tilsæt den til svampene.
  2. Hæld vin og sherry i, lad det koge ind.
  3. Hæld varm bouillon og fløde over, og lad suppen koge i cirka 10 minutter.
  4. Blend suppen glat og smag til med salt og peber.

Hvidløgsbrød

  1. Bland smør, persille, hakket hvidløg og salt, og fordel det på brødet. Top med olivenolie. Bages i en 225 grader varm ovn i cirka 7 minutter, eller indtil brødet har fået en flot farve.

Server med nogle kantareller, olivenolie, dild og hakket purløg.

Grydebrød!

Det er fuldt ud muligt at bage brød i din støbejernsgryde. Brødet bliver utroligt velsmagende med en meget velsmagende, sprød skorpe. Prøv det!

Prøv at lave din egen bouillon!

Steg 2 kg kød- eller kyllingeknogler i ovnen ved 180° C i 30 minutter. Hvis du har kyllingeben tilovers fra din tilberedte kylling, kan du bruge dem og undgå at stege dem i ovnen. Kom de stegte knogler i en stor gryde og tilsæt 4 liter vand og 1 spsk æblecidereddike. Lad simre i 20 min. Tilsæt et hakket gult løg, to gulerødder i tern, to selleristilke i skiver og to laurbærblade. Kog op og lad det simre under låg ved meget lav varme i 12-24 timer. Si skum fra bouillonen hver femte time. Lad bouillonen køle af og si den. Lad det køle helt af og frys det ned, hvis det ikke skal bruges med det samme.

Tilføjet til kurven
Gå til kurven

Andre kunder købte også:

Vis alle tilbehørsprodukter
Gå til kurven
Din tryghed
Altid 365 dages fortrydelsesret
Gratis levering ved køb over 500 kr. (*gælder ikke produkter, der kræver pallefragt)
Køkkenudstyr siden 2009
Officiel forhandler af alle mærker
Læs mere om KitchenOne