Indkøbskurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.
Indkøbskurv Kurv Vis kurv Gå til kassen Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.
Indkøbskurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.
Indkøbskurv Kurv Vis kurv Gå til kassen Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.

Asien er en uendelig kilde til god og frisk mad. Hvis du vil spise grønt, er det asiatiske køkken også en
drøm! Her findes de krydderier, grøntsager og frugter, der gør enhver vegetar lykkelig. Her byder vi på
nye favoritter med inspiration fra Østasien.

POKE BOWL

Regnbue bowl med ris og teriyaki

Er du også vild med at lave bowls og sushi – så har Tokyo Design Studio de smukkeste skål og fade til formålet. Prøv denne regnbue bowl med enten kylling eller tofu og en spicy chili-lime sauce

Opskrift til 2 personer

  • 2 dl ris
  • 20 g sesamfrø
  • 200 g kylling eller tofu
  • 1-2 spsk kokos- eller sesamolie
  • ½ dl teriyaki sauce, tyk konsistens
  • 100 g edamame bønner fra frost
  • 100 g hvid eller rød spidskål
  • ½ agurk
  • 4 radiser
  • 1 mango
  • 1-2 forårsløg

Chili-lime sauce

  • 2 spsk sojasauce
  • 2 tsk sriracha chili sauce
  • 1 spsk risvinseddike
  • ½-1 lime

Sådan gør du

  1. Kog ris i ca. 3 dl vand, kogetid afhænger af hvilken type ris du bruger. Varm en pande og rist sesamfrø på den tørre pande til de er gyldne. Hæld dem i en skål og stil dem til side.
  2. Skær kylling i små stykker eller hvis du bruger tofu, bræk det i små chunks. Brug samme pande som du har ristet sesamfrø på. Hæld lidt olie på panden og steg kylling eller tofu til det er gyldent (og gennemstegt). Skru ned for varmen og vend pandens indhold med teriyaki sauce. Lad det simre og sluk herefter for varmen.
  3. Hæld edamame bønner i en skål og dæk med kogende vand – lad det stå i 5 minutter og si herefter vandet fra. Snit spidskål helt fint, skær agurk og radiser i tynde skiver. Åben mango og skær den i tern. Hak forårsløg fint. Rør en sauce sammen af sojasauce, chili sauce, risvineddike og limesaft.
  4. Anret nu din poke bowl med det kogte ris, fintsnittet spidskål, edamame bønner, agurk, teriyaki kylling eller tofu, radiser, mango, forårsløg og ristede sesamfrø. Server med chili-lime sauce.

PERFEKTE DUMPLINGS

Disse dumplings er ekstremt nemme at lave. Nøglen til succesrige dumplings er at skabe den rigtige
følelse, når de spises, hvor de skal springe inde i munden! Mange mennesker bruger for magert svinekød,
når de laver dumplings, men det optimale er hakket svinekød, der indeholder 20 procent fedt. For at gøre
fyldet perfekt bruger nogle restauranter en blanding af hakket svinekød og rejer. Det er, hvad vi har gjort i
denne opskrift. Og med shiitake-svampe, der indeholder en masse umami, sprøde vandkastanjer, sojasauce,
risvineddike samt kartoffelmel og æggehvider, der binder sammen, bliver fyldet helt fantastisk. Du kan
købe færdiglavet wonton-dej eller lave din egen. Det er vigtigt at holde dejen fugtig under arbejdet, så
den ikke tørrer ud og revner.

Siu mai - dumplings

Cirka 30 stk. Serveres med sauce til at dyppe i, f.eks. sojasauce med lidt eddike og ingefær.

Du behøver:

Wontondej - dumplingdej

  • 250 g hvedemel
  • 1 tsk salt
  • 1 1/2 æg
  • 3/4 dl vand

Fyld

  • 2 shiitake-svampe
  • 80 g vandkastanjer fra dåse
  • 2 spsk ingefær, finthakket
  • 1 forårsløg, finthakket
  • 2 spsk lys sojasauce
  • 1 1/2 spsk risvineddike
  • 2 tsk sesamolie
  • 300 g hakket svinekød
  • 180 g pillede rejer, finthakkede
  • 1 æggehvide
  • 2 spsk kartoffelmel
  • Rapsolie til pensling

Pynt med finthakket gulerod, finthakket ingefær og dyppelse

Sådan gør du:

  1. Start med dumpling dejen. Sigt mel og salt i en skål.
  2. Tilsæt piskede æg samt koldt vand og bland til en dej.
  3. Vend dejen ud på et melet bord og ælt den i 10 minutter. Læg dejen i en skål og dæk med film. Lad hvile i køleskabet i 1 time.
  4. Lav i mellemtiden fyldet. Hak svampe og vandkastanjer fint. Bland med ingefær, forårsløg, risvineddike og sesamolie.
  5. Bland hakket svinekød, rejer, æggehvider og kartoffelmel sammen. Lad dejen hvile i 20 minutter.
  6. Del dejen i fire stykker. Rul et stykke dej ud ad gangen og dæk de andre med et fugtigt viskestykke. Drys godt med mel og rul dejen ud i en pastamaskine, indtil den er 2 mm tyk.
  7. Skær dejen i firkanter á 9x9 cm. Drys med mel og dæk med et fugtigt viskestykke, mens resten rulles ud.
  8. Læg en teskefuld fyld i midten af ​​hver firkant. Fold kanterne op, og tryk til. Flad fyldet ud på toppen med en kniv og sørg for, at dejen er fast.
  9. Drys finthakket gulerod over.
  10. Pensl bambuskurven med olie eller placer et stykke bagepapir i. Damp dumplings i kurven, indtil de er færdige efter ca. 8-10 minutter. Serveres med ingefær og dyppesauce.

SASHIMI & LYN-SUSHIKURSUS

Sashimi for to

Laksetallerken

  • 400 g laksefilet, egnet til å spises rå
  • 1 vårløk, finhakket
  • Sesamfrø
  • Ørretrogn
  • 3 reddiker, i skiver

Mangosalat

  • 1 mango, i skiver
  • 1 avokado, i skiver
  • 1 pakke spirer
  • Saften av en halv lime

Saus

  • 1/2 dl soyasaus
  • 1 ss ingefær, revet
  • 1 ss honning, flytende
  • 1/2 ss riseddik
  • Saften av en halv lime
  • 1 ts sriracha
  • 1 neve koriander, finhakket
  • 1 ts sesamolje

Sådan gør du

  1. Start med sausen (den har godt av å sette seg litt før man spiser)
  2. Bland sammen alle ingrediensene til sausen og finhakk koriander. Smak til med honning og sriracha til du har smaken du ønsker.
  3. Skrell og kutt mango og avokado i fine skiver. Legg de på en tallerken og topp med spirer. Ringle over litt lime. Sett til side.
  4. Kutt opp laksen i tynne skiver, anrett på et fat og topp med finhakket vårløk, reddiker, ørretrogn og sesamfrø over.
  5. Nyt en deilig sashimi for to!

Sushi med mango og forårsløg

Hvis du vil imponere dine gæster, er sushi garanteret noget, som vil fungere. Det ser meget sværere ud, end det er. Så læg risen i blød og kom i gang!

15–18 stykker

Du skal bruge:

  • 1/2 mango
  • 2 avokadoer
  • 2 spsk frisk limesaft
  • 1 bundt purløg
  • 1 portion kogt sushiris
  • 3 ark nori tang
  • 1 bambusmåtte

Sådan gør du:

  1. Skræl mangoen og skær den i 1x1 cm tykke stave. Halver avokadoen og fjern skrællet. Dryp limesaft over mango og avocado. Skær avokadoen i skiver på 1 cm. Skyl purløg. Rul bambusmåtten ud (Tip: en ubrugt og ren karklud kan også bruges). Læg et ark nori tang med ribbesiden opad. Fordel et 1 cm tykt lag ris på tangen, og lad de øverste 4 cm være uden ris. Kom mango, avocado og purløg på.
  2. Rul sushien ved hjælp af bambusmåtten.
  3. Den skal rulles ganske stramt. 
  4. Skær hver rulle i 5–6 stykker.

5 forslag til sushi fyld

  • Avocado, agurk og rå laks
  • Krabbekød, asparges, agurk og avocado
  • Friterede tigerrejer, avocado og agurk
  • Paneret tofu, avocado, peberfrugt og agurk (vegansk)
  • Nuggets, agurk, avocado og peberfrugt (børnevenlig)

Toppings

  • Chilimayo
  • Syltet ingefær
  • Karse
  • Ristet sesam

TOKYO DESIGN STUDIO

Tilpas udvalg

OPSKRIFT

Grillspyd med sesamrejer

Grill rejespydet i en grillpande og server med en frisk agurksalat og lime.

Du skal bruge:

4 portioner

  • 1 spsk fiskesauce
  • 2 tsk sukker
  • Salt og peber
  • 1 stilk citrongræs, den hvide del
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk ristede sesamfrø
  • 1/2 tsk sesamolie
  • 1/2 dl rapsolie
  • 24 kæmperejer
  • 1 agurk
  • 2 dl løst pakkede korianderblade
  • 2 dl løst pakkede thaibasilikum

Serveres med limebåde

Sådan gør du:

  1. Læg 24 korte træspyd i blød i vand. Lav marinaden ved at blande fiskesauce og sukker i en skål, og rør, indtil sukkeret er opløst. Krydr med salt og peber, og rør finhakket citrongræs, finhakket hvidløg, sesamfrø, sesamolie og rapsolie i.
  2. Pil halvdelen af ​​rejerne, men behold den yderste del af halen. Bland rejerne godt med marinaden og mariner i køleskabet i 20 minutter.
  3. Skær agurken i tern og bland med koriander og thaibasilikum.
  4. Kom rejerne på spyd. Steg på en grillpande i 2-3 minutter på hver side, eller indtil de har fået fin farve. Serveres med agurkesalat og limebåde.

Gado gado

Den klassiske indonesiske salat gado gado indeholder ofte tempeh. Den cremede jordnøddesauce er en central del af salaten,
som i øvrigt består af friske og kogte grøntsager i samspil. Gado gado oversættes til potpourri, hvilket betyder, at man ofte bruger grøntsager efter sæsonen. Du er velkommen til at gøre det samme.

Du skal bruge:

  • 2 spsk sesamolie
  • 2 spsk japansk sojasauce
  • 1 spsk kokossukker eller agavesirup
  • 1 tsk chiliflager
  • ca 300 g tempeh i skiver
  • 2 gulerødder
  • 6 kogte kartofler i skiver
  • 1 bundt radiser (125 g) i tynde skiver
  • 2 håndfulde bønnespirer (100 g)
  • 1 håndfuld sukkerærter (ca 75 g), skåret på langs
  • 3 hoveder hjertesalat eller bok choi, hakket
  • ½ agurk, hakket
  • 3 forårsløg, hakket
  • 1 rød chili, hakket
  • 2 lime, til servering
  • neutral olie, til stegning

JORDNØDDESAUCE:

  • 1 spsk jordnøddesmør
  • 2 spsk kokossukker eller agavesirup
  • 1 stor fed hvidløg, finthakket
  • 1 rød chili, finthakket
  • frisk limesaft fra 2 lime
  • 2 spsk japansk sojasauce

Sådan gør du:

  1. Bland sesamolie, soja, sukker og chiliflager i en lille skål. Steg tempeh i lidt olie, indtil det begynder at få en fin farve. Hæld sesamolieblandingen i stegepanden og steg yderligere i et par minutter.
  2. Bland alle ingredienserne til jordnøddesausen i en lille skål. Skær gulerødderne julienne, det vil sige i tynde tændstiklignende stave. Fordel salaten i 4 tallerkener. Hæld jordnøddesaucen over. Bland ved servering og pres limesaft over.

Asiatisk grøn wok

Hvidløg, citrongræs, ingefær og chili i en helt vegetarisk wokret. Server den for sig selv eller som tilbehør til fisk eller kød.

Du skal bruge:

4 portioner (som tilbehør)

  • 2 fed hvidløg, grofthakkede
  • 1 stilk citrongræs, den hvide del, grofthakket
  • 4 cm frisk ingefær, skrællet og grofthakket
  • 1 tsk flagesalt
  • 1/2 tsk friskkværnet hvid peber
  • 2 spsk jordnøddeolie
  • 1 pak choy, 150 g, delt i kvarte
  • 300 g kinesisk broccoli, delt på langs
  • 200 g frisk spinat
  • 100 g sukkerærter
  • 1 lille rød chili, udkernet og finthakket på langs

Sådan gør du:

  1. Mos hvidløg, citrongræs, ingefær, salt og peber til en pasta i en morter. Steg pastaen i jordnøddeolie på høj varme i 1 minut.
  2. Tilsæt pak choy samt broccoli og sauter i 2 minutter. Kom spinat og sukkerærter i, og steg i yderligere 2 minutter. Tilsæt lidt vand, så de kan dampe.
  3. Server i en stor skål og drys frisk chili over.
Tilføjet til kurven
Gå til kurven

Andre kunder købte også:

Vis alle tilbehørsprodukter
Gå til kurven
Din tryghed
Altid 365 dages fortrydelsesret
Gratis levering ved køb over 500 kr. (*gælder ikke produkter, der kræver pallefragt)
Køkkenudstyr siden 2009
Officiel forhandler af alle mærker
Læs mere om KitchenOne