Asien er en uendelig kilde til god og frisk mad. Hvis du vil spise grønt, er det asiatiske køkken også en
drøm! Her findes de krydderier, grøntsager og frugter, der gør enhver vegetar lykkelig. Her byder vi på
nye favoritter med inspiration fra Østasien.
Er du også vild med at lave bowls og sushi – så har Tokyo Design Studio de smukkeste skål og fade til formålet. Prøv denne regnbue bowl med enten kylling eller tofu og en spicy chili-lime sauce
Opskrift til 2 personer
Chili-lime sauce
Disse dumplings er ekstremt nemme at lave. Nøglen til succesrige dumplings er at skabe den rigtige
følelse, når de spises, hvor de skal springe inde i munden! Mange mennesker bruger for magert svinekød,
når de laver dumplings, men det optimale er hakket svinekød, der indeholder 20 procent fedt. For at gøre
fyldet perfekt bruger nogle restauranter en blanding af hakket svinekød og rejer. Det er, hvad vi har gjort i
denne opskrift. Og med shiitake-svampe, der indeholder en masse umami, sprøde vandkastanjer, sojasauce,
risvineddike samt kartoffelmel og æggehvider, der binder sammen, bliver fyldet helt fantastisk. Du kan
købe færdiglavet wonton-dej eller lave din egen. Det er vigtigt at holde dejen fugtig under arbejdet, så
den ikke tørrer ud og revner.
Cirka 30 stk. Serveres med sauce til at dyppe i, f.eks. sojasauce med lidt eddike og ingefær.
Wontondej - dumplingdej
Fyld
Pynt med finthakket gulerod, finthakket ingefær og dyppelse
Laksetallerken
Mangosalat
Saus
Hvis du vil imponere dine gæster, er sushi garanteret noget, som vil fungere. Det ser meget sværere ud, end det er. Så læg risen i blød og kom i gang!
15–18 stykker
Grill rejespydet i en grillpande og server med en frisk agurksalat og lime.
4 portioner
Serveres med limebåde
Den klassiske indonesiske salat gado gado indeholder ofte tempeh. Den cremede jordnøddesauce er en central del af salaten,
som i øvrigt består af friske og kogte grøntsager i samspil. Gado gado oversættes til potpourri, hvilket betyder, at man ofte bruger grøntsager efter sæsonen. Du er velkommen til at gøre det samme.
JORDNØDDESAUCE:
Hvidløg, citrongræs, ingefær og chili i en helt vegetarisk wokret. Server den for sig selv eller som tilbehør til fisk eller kød.
4 portioner (som tilbehør)