Din ekspert i køkkenudstyr
Gratis fragt over 500 kr.
Hurtig levering
365 dages returret
Indkøbskurv Kurv 0 kr. Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.
Indkøbskurv Kurv Vis kurv Gå til kassen Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.
Indkøbskurv Kurv 0 kr. Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.
Indkøbskurv Kurv Vis kurv Gå til kassen Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.
Populære produkter
Sodavandsmaskine stål Aarke Sodavandsmaskine stål 1.239 kr.
KVL8300S Chef Titanium XL køkkenmaskine Kenwood KVL8300S Chef Titanium XL køkkenmaskine 3.790 kr.
Grydesæt 5 dele Mareld Grydesæt 5 dele 1.499 kr.
Artisan KSM175 røremaskine KitchenAid Artisan KSM175 røremaskine 4.999 kr.
Grydesæt 3 dele Eva Trio Grydesæt 3 dele 649 kr.
0,5 liter drikkeflaske, vinrød Eva Solo 0,5 liter drikkeflaske, vinrød 158 kr.
Exclusive familiepakke Aqvia Exclusive familiepakke 1.057 kr.
SV50 sous vide Steba SV50 sous vide 897 kr.
Appartamento espressomaskine hvid Rocket Appartamento espressomaskine hvid 10.499 kr.
Teddy køkkenmaskine Bjørn Teddy køkkenmaskine 7.300 kr.
V60 Buono 80 elkedel Hario V60 Buono 80 elkedel 771 kr.
Citronpresser Funktion Citronpresser 119 kr.
ICE-12S isterningemaskine Wilfa ICE-12S isterningemaskine 1.063 kr.
Tyrkisk snackbrød med feta og bredbladet persille

Tyrkisk snackbrød med feta og bredbladet persille

Af Tobias Hamann - vinder af Den store Bagedyst 2014

Opskriften er lavet på en Ankarsrum røremaskine.

Ingredienser

  • 500 g. mel
  • 25 g. gær
  • 10 g. salt
  • 1 tsk. sukker
  • 350 ml. vand, lunkent
  • 2 tsk. nigellafrø
  • Æg og en smule sødmælk til pensling
  • 1 bundt bredbladet persille
  • 200 g. tyrkisk fårefeta

Tilberedning:

  • 1
    Bland mel, gær, sukker og salt i skålen til din røremaskine. Lav en fordybning i midten af blandingen og tilsæt vandet. Ælt dejen i ca. 15 minutter – har du ikke en røremaskine, må du anvende de bare næver. Dejen skal æltes, til den bliver elastisk og smidig.
  • 2
    Placér dejen i et olieret fad. Dæk dejen til med et fugtigt klæde. Lad din dej hæve i ca. 45 minutter. Slå dejen ned, fold den et par gange og lad atter hæve i 45 min.
  • 3
    Form to boller af dejen og lad disse få ro i 15 minutter.
  • 4
    Forvarm ovnen til 275 ° C – eller så varm som din ovn kan blive.
  • 5
    På et meldrysset bord: Form de to brød med hænderne ved at trykke dejen med fingrene. Træk også gerne i dejen. Det er okay at være en anelse aggressiv i sin håndtering af dejen her - sådan ville en tyrker også arbejde. Den skal helst komme til at få noget karakter og må gerne have nogle uberørte områder på overfladen, som kan boble op i ovnen og give konturer til overfladen.
  • 6
    Pensl overfladen med sammenpisket æg og mælk. Vær omhyggelig. Placer brødene på en bageplade på den midterste rille. Drys nigellafrø eller alternativt sesamfrø.
  • 7
    Bag brødet (et af gangen) i ca. 8 minutter eller til de er gyldne. Den perfekte skorpe opnås ved at smide en smule vand i ovnen til at starte med. Endelig ikke for meget. Lad brødene afkøle på en bagerist eller lignende.
  • 8
    Skær brødet ud og fyld det med tyrkisk fårefeta og bredbladet persille.
Din tryghed
Altid 365 dages fortrydelsesret
Gratis levering ved køb over 500 kr.
Autoriseret dansk værksted
Officiel forhandler af alle mærker
Læs alle dine fordele
Brug for hjælp?
Du er altid velkommen til at ringe eller sende os en e-mail.
70 777 554