Indkøbskurv Kurv 0 kr. Vis kurv Gå til kassen Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.
Populære produkter
Sodavandsmaskine stål Aarke Sodavandsmaskine stål 1.539 kr.
KVL8300S Chef Titanium XL køkkenmaskine Kenwood KVL8300S Chef Titanium XL køkkenmaskine 4.358 kr.
Grydesæt 5 dele Mareld Grydesæt 5 dele 699 kr.
Artisan KSM175 røremaskine KitchenAid Artisan KSM175 røremaskine 4.999 kr.
Professional Natura Middagssæt 12 dele Mareld Professional Natura Middagssæt 12 dele 279 kr.
Grydesæt 3 dele Eva Trio Grydesæt 3 dele 1.177 kr.
0,5 liter drikkeflaske, vinrød Eva Solo 0,5 liter drikkeflaske, vinrød 170 kr.
Exclusive familiepakke Aqvia Exclusive familiepakke 1.600 kr.
SV50 sous vide Steba SV50 sous vide 855 kr.
Automatisk mælkeskummer Krups Automatisk mælkeskummer 689 kr.
Appartamento espressomaskine hvid Rocket Appartamento espressomaskine hvid 11.338 kr.
E80 espressomaskine Jura E80 espressomaskine 7.999 kr.
Teddy køkkenmaskine Bjørn Teddy køkkenmaskine 6.930 kr.
V60 Buono 80 elkedel Hario V60 Buono 80 elkedel 768 kr.
Citronpresser Funktion Citronpresser 80 kr.
ICE-12S isterningemaskine Wilfa ICE-12S isterningemaskine 1.115 kr.
Suppegryde 10 liter Funktion Suppegryde 10 liter 309 kr.
Mortensaften: Med et drys af Kina

Mortensaften: Med et drys af Kina

Nu er det blevet tid til at fejre en aften med Morten og hans and - eller faktisk er det Martin og hans gås. Grunden til at vi fejrer mortensaften den 10. november, er fordi Sankt Morten blev udnævnt til biskop tilbage i 371. Af ydmyghed ville han ikke udnævnes til biskop, og gemte sig derfor i gåsestien. Gæssenes skræppen forrådte ham dog, og derfor bestemte Morten som biskop, at man hvert år skulle straffe gæssene for at have forrådt ham. Morten hed egentlig Martin og levede i 300-tallet i Romerriget. Førhen var det dog sådan at gæssene var meget dyre at skaffe, og derfor var der flere og flere der spiste and i stedet. Deraf er Martins gås nu blevet til Mortens and.

Prøv noget nyt - and på kinesisk

En af vores favoritter fra Mill & Mortar er deres Five Spice krydderiblanding, som går suverænt sammen med federe kødtyper, som svin og and. Den velkendte blanding stammer fra Kina, og er en af de mest populære krydderiblandinger i det asiatiske køkken, hvor der med elegance forenes de fire grundsmage sødt, surt, bittert og salt med noget skarpt. Five Spice blandingen fra Mill & Mortar består af fennikel frø, Sri Lanka kanel, stjerneanis, allehånde, ingefær og nelliker.

Five Spice smager iøvrigt også skønt på den grillede kylling eller svitset sammen med grøntsager og soja.

Den klassiske menu

Der er et hav af forskellige måder at lave en lækker and på, samtidig er der også et væld af forskelligt tilbehør til. En hel traditionel menu hos mange, lyder på and med brune og hvide kartofler, brun sovs og rødkål. Hertil er der mange forskellige måder at tilberede din middag på, men der er selvfølgelig nogle gængse ting, som er gode at eje når det gælder madlavningen. Vi sætter stor ære i gode redskaber til god madlavning.


Fjerkræssaks: Dette køkkenredskab er guld værd, når du skal lave en perfekt and. En fjerkræsaks er udstyret med stærke skær, der er velegnet til at flå, klippe og partere både fjerkræ og vildt. Hvis du er udstyret med en god kniv, såsom en fjerkræsudbener, kan denne også være løsningen. Hvis du kun vil bruge brystet fra anden, kan du med fordel bare benytte dig af en god kniv, men vil du bruge lårbenene også, så er det nemmeste med en fjerkræsaks.

Stegeso: Hvis du foretræller at lave en hel and, kan du med fordel lave den i en stegeso. Mange gør det, at de putter svesker og æbler ind i anden, og efterfølgende lukker de den sammen med kødnåle. Anden skal have omkring to timer i stegesoen i ovnen. Det kan dog være at anden har afgivet så meget væske, at du er nødt til at afslutte den på en rist og give den lidt grill. Væsken kan du bruge til sovsen - husk dog at sorter fedtet fra. Der findes flere forskellige bud på en god stegeso, og mange gange kommer det an på udseendet, hvilken man foretrækker. Der findes den klassiske Römertopf, der er lavet af ler. Hvis du bruger denne skal du huske at den skal stå i vand omkring 15 minutter inden brug. Du kan også vælge en flot stegeso fra Le Creuset, som fås i flere farver. Den er nem at rengøre, da den indvendige glasur ikke tager farve eller smag fra fødevarerne.

 

Gryde, kasserolle og pande: Når skal lave tilbehøret til din traditionelle Mortens and, så er det godt at have gode redskaber i form af gryder og pander. Du står jo nu, hvor du både skal lave hvide og brune kartofler, rødkål og brun sovs. Det er godt med to gode gryder; en til de hvide kartofler og en til sovsen. Det er også en god idé med en kasserolle til at varme rødkålen med. Til de brunede kartofler, som i princippet kan være ret nemme og lave, hvis du lige koncentrerer dig, skal der bruges en pande. Det er en fordel at lave dine brunede kartofler i en høj pande med non-stick belægning, så sukkeret ikke brænder fast når det karamelliserer. Du kan også vælge at bruge en sauterpande med non-stick. Hvad end du søger du derfor en stor gryde der kan rumme kartofler til alle gæsterne, en mindre gryde der kan lave din perfekte andesovs, eller en pande til de brunede kartofler, så kan du gå på opdagelse i udvalget hos KitchenOne.

Din tryghed
Altid 365 dages fortrydelsesret
Gratis levering ved køb over 500 kr.
Autoriseret dansk værksted
Officiel forhandler af alle mærker
Læs alle dine fordele
Brug for hjælp?
Ring fra kl. 9-19 (man-tor) og kl. 9-14 (fre), eller send os en e-mail.
70 777 554
Seneste anmeldelser
Stort udvalg af de bedste mærker