Din ekspert i køkkenudstyr
Gratis fragt over 500 kr.
Hurtig levering
365 dages returret
Indkøbskurv Kurv 0 kr. Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.
Indkøbskurv Kurv Vis kurv Gå til kassen Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.
Indkøbskurv Kurv 0 kr. Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.
Indkøbskurv Kurv Vis kurv Gå til kassen Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.
Populære produkter
Sodavandsmaskine stål Aarke Sodavandsmaskine stål 1.239 kr.
KVL8300S Chef Titanium XL køkkenmaskine Kenwood KVL8300S Chef Titanium XL køkkenmaskine 3.999 kr.
Grydesæt 5 dele Mareld Grydesæt 5 dele 699 kr.
Artisan KSM175 røremaskine KitchenAid Artisan KSM175 røremaskine 4.398 kr.
Professional Natura Middagssæt 12 dele Mareld Professional Natura Middagssæt 12 dele 399 kr.
Grydesæt 3 dele Eva Trio Grydesæt 3 dele 579 kr.
0,5 liter drikkeflaske, vinrød Eva Solo 0,5 liter drikkeflaske, vinrød 156 kr.
Exclusive familiepakke Aqvia Exclusive familiepakke 1.058 kr.
SV50 sous vide Steba SV50 sous vide 749 kr.
Appartamento espressomaskine hvid Rocket Appartamento espressomaskine hvid 9.999 kr.
Teddy køkkenmaskine Bjørn Teddy køkkenmaskine 7.200 kr.
V60 Buono 80 elkedel Hario V60 Buono 80 elkedel 717 kr.
Citronpresser Funktion Citronpresser 119 kr.
ICE-12S isterningemaskine Wilfa ICE-12S isterningemaskine 1.063 kr.
Suppegryde 10 liter Funktion Suppegryde 10 liter 328 kr.
Lakridskongen vender tilbage til de gamle dyder

Lakridskongen vender tilbage til de gamle dyder

Han voksede op på Bornholm. Hans mor lærte ham, at det fineste er, hvis man kan leve af sin passion. Det vigtigste er bare, at man med hjertet med sig og kan skabe noget selv. Og den opdragelse gav Johan Bulöw gode ideer. Han var dog ikke typen, som dvælede ved ideerne for længe, og han havde store planer for fremtiden.

I en alder af 23 år tog han til banken – optimistisk og fortrøstningsfuld. Han skulle bare låne halvanden million, og han var slet ikke i tvivl om, at hans idé ville lykkedes. Det var i år 2007, og krisen havde heldigvis ikke slået til. Johan fik lov til at låne nogle penge. Og sådan begyndte hans drøm om lakrids at blive til virkelighed.

Valget på lakrids var helt naturligt for Johan. Han elskede lakrids og mente, at det havde større potentiale end bare slik: bagværk, øl og mad, ja – hvor end krydderiet kunne komme til sin ret. Og ifølge Johan gemte der sig enorm nydelse bag den trevlede lakridsrod. Han ville overbevise andre om, at lakrids kunne være en gourmetoplevelse. Og det skulle Johan nok sørge for, at den blev. Men det er ikke let at lave lakrids – og det måtte Johan da også hurtigt erkende.

Håbløse uger med sorte gulve og klistrede gryder

Johan rykkede ind i sin mors kælder for at påbegynde lakridseventyret. Hans kæreste Sarah var med ham i projektet. Ingen af dem vidste dog noget som helst om lakridsproduktion, og der gik heller ikke længe, før Johans tårnhøje forventninger fortonede sig.

Sarah og Johan forsøgte at google sig ud af deres uvidenhed. De knoklede dag ind og dag ud, og med en arbejdsdag på 12 timer uden resultater begyndte håbet at sive ud. Det eneste, de havde opnået, var klistrede gryder og sorte gulve, som tog flere timer at gøre rent. De måtte erfare, at man ikke kan lære alt ved hjælp af internettet.

Tiden var ved at løbe fra dem. Tanken var nemlig, at butikken skulle være klar til, når turisterne kom til Bornholm den sommer. Men på et tidspunkt gav de op og begyndte at koge bolsjer. Det var her Johans lillebror på syv år kom ud i køkkenet og sagde: ”Hva’ så, Johan, gi’r du op?” Bolsjerne blev hældt ud, og lakridsen vandt en gang for alle. Den kække kommentar blev et vendepunkt i lakridseventyret.

Håndrullet lakrids blev til virkelighed

Den kommende tid gik lakridseventyret stærkt. Johan lærte utrolig meget på kort tid ved hjælp af kontakter fra hele verden. En af dem var manden Tage, som i dag er produktionschef i virksomheden. Han mødte op personligt og hjalp de to unge mennesker. Til sidst lykkedes det faktisk Johan at komme i mål med sin første opskrift. Og på blot fire døgn producerede de nok lakrids til at fylde hylderne i den lille butik.

Den 7. juli 2007 klokken 10 begyndte salget. Og klokken 12.30 var butikken ribbet for lakrids. Johan var lykkelig over den pludselige medgang, men Sarah brød ud i gråd. Hun vidste nemlig ikke, hvordan de skulle kunne producere nok lakrids til den næste dag.

Lakridsen blev langtidskogt i en åben gryde. Den blev håndrullet, og Johan skar lakridsen med et pizzahjul. Men den lille gryde og pizzaskæren kunne ikke følge med den stigende efterspørgsel. Og derfor åbnede et lakridskogeri i København, som kunne producere mere lakrids hurtigere.

Johan har dog altid haft en forkærlighed for sit oprindelige produkt: Den første langtidskogte lakrids, som blev revet ned fra hylderne den sommer i Svaneke. Det har dannet grobund for brandet Handmade & Organic.

Håndlavet lakrids med økologiske råvarer

Handmade & Organic bliver skabt i samme stil som dengang på Bornholm. Lakridsen bliver kogt i en åben gryde. Den eneste forskel er størrelsen på gryden, for nu er den større. Meget større. Og derfor er der nok håndlavet lakrids til alle. Der er i øjeblikket tre varianter i serien: SWEET, GINGER og CHILI, mens der arbejdes på en fjerde variant med flødekaramel.

Gennem en ihærdig jagt er der fundet de bedste økologiske råvarer fra hele verden, blandt andet cremet kokossmør fra Peru, rålakrids fra Iran og agavesirup fra Mexico. Lakridsmassen bliver langtidskogt i op til fire timer, hvilket giver lakridsen den karamelagtige konsistens og koncentrerede smag, som vakte så stor begejstring den sommer i Svaneke.

Herefter bliver lakridsmassen afkølet i et par timer, så man kan håndtere den ved håndkraft. Massen bliver rullet til lange, runde bånd, og en kniv skærer den herefter ud i små bidder. Til sidst bliver hver en æske manuelt pakket med små perfekte lakridsbidder. Æsken er designet til, at du kan have den i lommen eller håndtasken – så kan du lige snuppe et stykke lakrids, når du har brug for lidt ekstra luksus.

Produktionen af Handmade & Organic

  • 1

    Råvarer fra hele verden

    Lakridsen bliver kogt på økologiske råvarer, som er fundet rundt omkring i hele verden. Bl.a. kakaosmør fra Peru og rålakrids fra Iran.
  • 2

    Langtidskogning

    Lakridsen bliver kogt i op til 4 timer i en stor åben gryde, hvilket giver Handmade & Organic sin karamelagtige konsistens og koncentrerede smag.
  • 3

    Afkøling

    Når lakridsmassen er færdigkogt afkøles den i nogle timer, til den er tilpas kold til at man kan behandle den videre med håndkraft.
  • 4

    Rullet i lange baner

    Massen bliver nu rullet til lange baner. En teknik som er brugt i forbindelse med bolsjekogning i mere end 100 år - Johan Bülow var den første som brugte den til lakrids.
  • 5

    Skæring af små bidder

    Med en fuldautomatisk kniv bliver der skåret op til 20.000 appetitlige lakridsbidder i timen.
  • 6

    Pakning

    Hver eneste Handmade & Organic bliver pakket manuelt i en æske, som passer lige i lommen.
Din tryghed
Altid 365 dages fortrydelsesret
Gratis levering ved køb over 500 kr.
Autoriseret dansk værksted
Officiel forhandler af alle mærker
Læs alle dine fordele
Brug for hjælp?
Ring fra kl. 13-16 (man-tor) og kl. 9-14 (fre), eller send os en e-mail.
70 777 554