Din ekspert i køkkenudstyr
Gratis fragt over 500 kr.
Hurtig levering
365 dages returret
Indkøbskurv Kurv 0 kr. Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.
Indkøbskurv Kurv Vis kurv Gå til kassen Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.
Indkøbskurv Kurv 0 kr. Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.
Indkøbskurv Kurv Vis kurv Gå til kassen Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.
Populære produkter
Sodavandsmaskine stål Aarke Sodavandsmaskine stål 1.180 kr.
KVL8300S Chef Titanium XL køkkenmaskine Kenwood KVL8300S Chef Titanium XL køkkenmaskine 6.999 kr.
Grydesæt 5 dele Mareld Grydesæt 5 dele 1.499 kr.
Artisan KSM175EBK røremaskine, rustik sort KitchenAid Artisan KSM175EBK røremaskine, rustik sort 4.999 kr.
Grydesæt 3 dele Eva Trio Grydesæt 3 dele 515 kr.
0,5 liter drikkeflaske, vinrød Eva Solo 0,5 liter drikkeflaske, vinrød 157 kr.
Exclusive familiepakke Aqvia Exclusive familiepakke 1.057 kr.
SV50 sous vide Steba SV50 sous vide 880 kr.
Teddy køkkenmaskine Bjørn Teddy køkkenmaskine 7.300 kr.
V60 Buono 80 elkedel Hario V60 Buono 80 elkedel 767 kr.
Citronpresser Funktion Citronpresser 89 kr.
ICE-12S isterningemaskine Wilfa ICE-12S isterningemaskine 1.063 kr.
Lækre gammeldags fastelavnsboller

Lækre gammeldags fastelavnsboller

Ingredienser (ca. 16 stk.)

Dej
1 ½ dl mælk
2 æg
100 g smør
50 g sukker
50 g grahamsmel
Ca. 400 g hvedemel (måske lidt mere, mærk efter)
25 g gær
Kornene fra 1 vaniljestang
1 tsk. kardemomme
½ tsk. salt
Mælk til pensling 

Vaniljecreme
Kornene fra en vaniljestang
1 æg
1 spsk. sukker
2 spsk. Maizena
2,5 dl mælk 

Remonce
100 g sukker
100 g marcipan
100 g smør
Evt. Lakridspulver (ca. 1 tsk. kan tilsættes marcipanen)

Pynt
Frysetørret hindbær
Evt. lidt guld- eller sølvstøv

Sådan gør du

Dejen: Lun mælken en smule og opløs gæren i. Bland mel, kardemomme og salt og smuldr smørret i (hold evt. lidt af melet tilbage). Kornene fra vaniljestangen blandes med lidt sukker. Pisk æggene og bland sukker, vaniljen og mælk i. Ælt melblandingen og mælkeblandingen godt sammen (vi brugte en røremaskine), dæk den til med et viskestykke og sæt den til hævning i ca. 45 min til 1 time. 

I mens dejen hæver forberedes fyldet.

Vaniljecremen: Alle ingredienserne kommes i gryden – kom også gerne den tomme vaniljestang med. Varm det op ved middel varme, mens du konstant rører i det, indtil cremen begynder at koge op og blive tyk. Når du har nået den rette tykke konsistens, tager du gryden af komfuret, fjerner den tomme vaniljestang og hælder cremen i en skål og lader den køle af – rør i skålen af og til.

Remoncen: Ælt alle ingredienser godt sammen til en ens masse. Hvis du synes, det er nemmere at bruge en elpisker, kan denne også bruges. Pas på med at overpiske.

Efter hævning æltes dejen hurtigt igennem og rulles ud til en stor kvadratisk firkant, tykkelse ca. 1/2 cm. Herefter skæres ca. 16 kvadratiske stykker. På hvert stykke lægges 1 tsk. creme og 1 tsk. remonce. Fold hjørnerne af dejen ind over fyldet, klem dem godt sammen i samlingerne, så fyldet ikke kan løbe ud, og bollerne bliver runde. Læg dem – med samlingen nedad - på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve i ca. 30 minutter under et rent klæde.

Fastelavnsbollerne pensles og bages i en 200 grader varm ovn i ca. 15 minutter.

Lad fastelavnsbollerne køle lidt af på en rist. Pynt med glasur og det ønskede pynt som f.eks. frysetørret hindbær eller hakkede pistacienødder. Se vores udvalg af kagepynt.

Din tryghed
Altid 365 dages fortrydelsesret
Gratis levering ved køb over 500 kr.
Autoriseret dansk værksted
Officiel forhandler af alle mærker
Læs alle dine fordele
Brug for hjælp?
Du er altid velkommen til at ringe eller sende os en e-mail.
70 777 554