Her har vi samlet produkter, der hjælper hjemmebageren med at skabe søde mesterværker. Derudover
deler vi også nogle af vores yndlingsopskrifter på rigtig søde sager; salt-karamel boller, chokolade cookies
og chokoladesnitter med solbærsyltetøj. Bon appétit!
1. Sætt ovnen på 200 grader.
2. Salt karamel: Smelt sukkeret til en gylden farve på stegepanden ved middelvarme. Rør ikke rundt undervejs men ryst lidt på panden. Tilsæt piskefløden lidt efter lidt mens du rører rundt og tilsæt til sidst smørret. Kog karamellen i 10 minutter eller til den bliver tykkere. Rør salt i og lad den stivne natten over.
3. Boller: Kom mel, kardemomme og sukker i skålen på din røremaskine med dejkrog. Smuldr gæren i og tilsæt ægget. Sæt maskinen i gang på lav hastighed go tilsæt mælken undervejs, mens maskinen arbejder.Øg hastigheden gradvist og lad den til sidst arbejde med dejen på høj hastighed i 10 minutter. Skær smørret ud i små stykker og tilsæt mens maskinen kører. Lad den køre til dejen er smidig og elastisk. Tildæk dejen med plastfolie og lad den hæve i 1 1/2 time ved rumtemperatur.
4. Læg dejen ud på et bord med mel. Rul den ud til en firkant og kom karamel-fyldningen på. Drys derefter hakkede pekannødder ud over. Rul den sammen fra langsiden. Del den i 8 stykker og læg dem i en smurt form. Bollerne kal ligge helt tæt.
5. Lad dem hæve i 25 minutter. Herefter bager du dem i 30-40 minutter til de er klar. Hvis de bliver for mørke, kan du dække dem til. Herefter er de klar til servering - lad dem blive i formen til de spises. Spis dem med gaffel og en masse servietter.
For at dejen bliver rigtig luftig er det vigtigt at arbejde godt med dejen. Du får det bedste resultat hvis du lader maskinen arbejde med dejen i 10 minutter. Derefter skal du kunne trække dejen ud med fingrene uden at den går i stykker.
cirka 30 stk
Ovn 200°
Cirka 16 stk
Ovn 175°