Din ekspert i køkkenudstyr
Gratis fragt over 500 kr.
Hurtig levering
365 dages returret
Indkøbskurv Kurv 0 kr. Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.
Indkøbskurv Kurv 0 kr. Vis kurv Gå til kassen Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.
Indkøbskurv Kurv 0 kr. Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.
Indkøbskurv Kurv 0 kr. Vis kurv Gå til kassen Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.

Bagning Salt

 

Bagning - salt

Her har vi samlet produkterne, der hjælper hjemmebageren med at skabe magi.
Derudover deler vi også nogle af vores rigtig smagfulde salte opskrifter; karljohan pizza,
tærte med kartoffel og gedeost og et lækkert, flettet brød. Bon appétit!

 

OPSKRIFT

Pizza à la Karljohan

Det skal du bruge:

  • 1 stk. pizzadej
  • 300 g avrundet mozzarellaost
  • 200 g parmesanost
  • 4 friske figner
  • ca 3 dl tomatsauce
  • 1 sats karljohan creme (se ingredienser nedenfor)
  • 18 skiver lufttørret skinke
  • fint havssalt
  • Friskkværnet sort peber
  • olivenolie
  • 1 håndfuld frisk kørvel

Karljohan creme

  • 300 g karljohanssvampe
  • 2 gule løg
  • 4 fed hvidløg
  • Smør
  • 3 dl piskefløde
  • 1 spsk fint havsalt
  • 1 tsk friskkværnet peber

Sådan gør du:

Karljohan creme

1. PUds svampen, hvis den er frisk og hak den derefter i mindre stykker. Hak løg og hvidløg og steg dem i en kasserolle med smør, til løgene er bløde. Kom derefter svampene i og steg i yderligere 5 minutter. Tilsæt fløde, salt og peber og lad det koge i 20-25 minutter.

2. Mix blandingen til en creme. Kog cremen i et stykke tid, hvis den føles tynd. Køl den ned og kom den herefter i en sprøjtepose, eller kom det på pizzaen med en ske.

Pizza

1. Sæt ovnen på 300° eller så højt det er muligt. Læg en pizzasten på en rist i midten af ovnen. Flade den pizzadej ud. 

2. Skær mozzarellan i skiver, riv parmesanen og skær fignerne i skiver. Fordel 2 spsk tomatsauce på en pizzadejen og læg ca 50 g mozzarella på. Fordel lidt karljohn creme på pizzaen (enten med sprøjtepose eller ske)

3. Kontroller at ovnen er varm og sæt den på grillfunktion. Bag pizzaen i ca. 5 minutter. - den skal have en jævn farve.

4. Kom tre skiver skinke på og nogle figenskiver. Strø med parmesanen, salt og peber. Kom lidt olie på kanten af pizzaen og drys med lidt frisk kørvel.

Tærte med kartoffel, rosmarin og gedeost

6 portioner

Det skal du bruge:

Tærtedej

  • 100 g smør
  • 175 g hvedemel
  • 1 tsk salt
  • 25 g revet parmesanost
  • 1 æg

Fyld

  • 200 g kartofler
  • 1 dl piskefløde
  • Nogle rosmarin kviste
  • 100 g gedeost
  • Lidt frisk purløg

Ovn 200°

Sådan gør du

  1. Bland alle ingredienserne undtagen æg i en skål. Tilsæt herefter ægget og ælt det til en dej. Lad dejen hvile på køl i 30 minutter.
  2. Rul dejen ud på et melet bord. Passer til en størrelse på 26 cm. i diameter eller 32x11 cm. hvis formen er rektanglet.
  3. Kom dejen i formen og prik huller i bunden med en gaffel. Dæk dejens kanter med sølvpapir, det forhindrer dejen i at glide ned når dejen bages. Bag bunden i 10 minutter.
  4. Skrald kartoflerne og skær dem i tynde skiver. Bring en gryde med vand i kog og blanchér skiverne i 3 minutter. Hæld vandet fra skiverne og kom kartoffelskiverne i tærteformen. Hak rosmarinen og drys den over kartfolerne.
  5. Hæld fløden over og smuldr gedeosten over. Bag tærten i 25-30 minutter. Pynt til sidst med hakket purløg.

Tips!

Server skinke og salat til tærten. Det smager både koldt, lunt og friskbagt.

Flettet gulerodsbrød

2 stk.

Det skal du bruge:

  • 25 g gær
  • 3 dl vand, 37°
  • 1 1/2 tsk salt
  • 100 g fintrevet gulerødder
  • 100 g hørfrø
  • 200 g grahamsmel
  • Ca 325 g hvedemel

Pensling

  • 1 pisket æg

Ovn 200°

Sådan gør du:

  1. Rør gæren ud i vandet og bland salt, gulerødder, hørfrø og grahamsmel i. Lad dejen hæve overdækket i 15 minutter. Tilsæt herefter hvedemel og arbejd med dejen til den blive smidig. Lad nu dejen hæve overdækket i 1 time.
  2. Flet brødet efter anvisningen nedenfor. Lad brødet hæve endnu engang på en bageplade med bagepapir i 20 minutter. Pensl med pisket æg og bag det midt i ovnen i 20-25 minutter.

Flette brød

  1. Del dejen i 5 dele. Rul hver dej ud i pølser med 2 cm. i diameter. Saml alle fem ruller i en ende. Deres placering er nu 1, 2, 3, 4 og 5 - fra højre til venstre. Tag nr. 1 og læg over nr. 2. Derefter nr. 3 over nr. 2. Nu er det nr. 5 der skal over nr. 4 
  2. Gentag denne rækkefølge til brødet er færdigflettet. Kan du ikke få fletningen til at gå op, findes der mange instruktionsvideroer på nettet. Når først man har fået det til at give mening, er det nemt og lige til.
Din tryghed
Altid 365 dages fortrydelsesret
Gratis levering ved køb over 500 kr.
Autoriseret dansk værksted
Officiel forhandler af alle mærker
Læs alle dine fordele
Brug for hjælp?
Ring fra kl. 9-19 (man-tor) og kl. 9-14 (fre), eller send os en e-mail.
70 777 554
Seneste anmeldelser