Indkøbskurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.
Indkøbskurv Kurv Vis kurv Gå til kassen Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.
Indkøbskurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.
Indkøbskurv Kurv Vis kurv Gå til kassen Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.

Duften af nybagt brød... Der er noget ved at sætte hænderne ned i en dej; at ælte og duften. Det bliver så lækkert. Det er også billigere i længden og du har helt styr på hvilke ingredienser der er i. Brødbagning behøver ikke være kedeligt og besværligt - vi har fået hjælp af Helena Elm, der har bagebloggen "Bara en kaka till!". Hun deler sine bedste tips til bagningen samt to lækre brødopskrifter.

Helenas bedste tips til brødbagning

1. Brug det mel du allerede har derhjemme i første omgang. Man kan bage brød med flere slags mel. Et godt pejlemærke, hvis du vil være på den sikre side er, at lade halvdelen være klassisk hvedemel. I så fald er det svært at mislykkedes med bagningen. Til den anden halvdel kan der bruges alt fra fuldkornsmel, ølandshvedemel eller noget helt tredje. Har du noget havregryn eller grahamsmel kan det også sagtens kommes i.

2. Nathævet brød i et lasagnefad er sagen! Bare rør dejen sammen om aftenen, den behøver endda ikke være helt glat. Dagen efter kommer du den bare i et lasagnefad med bagepapir, hvorefter du bager den. Det er nemt!

3. Vil du undgå unødigt svineri? Prøv at ælte dejen på bordet med en smule olie i stedet for mel. Hæld ca. en spiseske neutral olie på bordet, fordel det lidt med hånden og kom så dejen ud på bordet. Klap lidt olie på håndfladerne og ælt herefter dit brød og form det til boller eller hvad du nu ønsker at lave. Rengøringen af køkkenbordet er langt nemmere her og dit brød bliver med garanti ikke tørt.

OPSKRIFTER

Supernemt nathævet brød

Uden tvivl verdens nemmeste gærbrød der har hævet natten over. Rør dejen sammen, lad den hæve natten over, kom den i formen og bag den - værsgo'! Nemt og lækkert.

Det skal du bruge:

Forberedelsestid: 5 min Tilberedningstid: 20 min
Total tid: 25 min + hævning
Antal portioner: 8

  • 1 tsk gær (svarer ca til 6 g, eller ca 1/8 pakke)
  • 4 dl koldt vand
  • 1,5 tsk salt
  • 3 spsk solsikkeolie (raps- eller madolie kan også bruges)
  • 1 spsk honning (både flydende og fast kan bruges)
  • 1 dl havregryn + 0,5 dl til topping
  • 8,5 dl special hvedemel (f.eks. manitoba)

Sådan gør du:

  1. Kom gæren i den største røreskål du har. Dejen kommer til at hæve en del, så sørg for at skålen er stor nok.
  2. Bland vand, salt, olie, honning, havregryn og hvedemel sammen til dejen er blandet. Den skal være løs og klæbrig.
  3. Dæk skålen med plast og lad den hæve ved stuetemperatur natten over. Bager du i dagstimerne, bør dejen hæve i mindst 7 timer. 
  4. Om morgenen; sæt ovnen på 250 grader og beklæd et lasagnefad med bagepapir og kom dejen heri. Drys havregrynen og tryk dem lidt fast med hænderne. Når ovnen er varm bages brødes i ca. 20 minutter til det har fået en gylden farve.

Bradepandebrød til de dovne

Enkelt, nemt og lækkert brød i bradepande, hvor du ikke behøver at ælte og som stadig bliver luftigt og lækkert. Det her brød kan umuligt mislykkedes. 

Det skal du bruge:

  • 25 g gær
  • 5 dl lunken vand
  • 3 spsk olie (f.eks. raps, madolie eller solsikkeolie)
  • 1 spsk honning
  • ca 13 dl hvedemel
  • 2 tsk salt

Sådan gør du:

  1. Smulr gæren i en skål og tilsæt det lunkne vand. Rør til gæret et opløst.
  2. Bland herefter olie, honning og størstedelen af melet i. Tilsæt det sidste mel undervejs, hvis det behøves. Ælt dejen smidig. Allerhelst bør den æltes i en røremaskine med dejkrog i omkring 15 minutter. Det lyder af meget, men det gør kun dejen mere luftig. 
  3. Dæk skålen med plast og lad dejen hæven til dobbelt størrelse i ca. en time.
  4. Kom dejen i en bradepande dækket med bagepapir. Fordel dejen ud i hjørnerne, så den er lige høj alle steder. 
  5. Lad den hæve i yderligere 30 minutter.
  6. Bag brødet i midten af ovnen ved 200 grader i ca. 25 minutter til det har en gylden farve. Lad brødet afkøle på en rist ude af bradepanden. Fjern herefter bagepapiret. Når det er afkølet kan du skære det i 20 mindre firkanter og det er klar til servering. 
Tilføjet til kurven
Gå til kurven

Andre kunder købte også:

Vis alle tilbehørsprodukter
Gå til kurven
Din tryghed
Altid 365 dages fortrydelsesret
Gratis levering ved køb over 500 kr. (*gælder ikke produkter, der kræver pallefragt)
Køkkenudstyr siden 2009
Officiel forhandler af alle mærker
Læs mere om KitchenOne