Duften af nybagt brød... Der er noget ved at sætte hænderne ned i en dej; at ælte og duften. Det bliver så lækkert.
Det er også billigere i længden og du har helt styr på hvilke ingredienser der er i. Brødbagning behøver ikke være
kedeligt og besværligt - vi har fået hjælp af Helena Elm, der har bagebloggen "Bara en kaka till!".
Hun deler sine bedste tips til bagningen samt to lækre brødopskrifter.
Duften af nybagt brød... Der er noget ved at sætte hænderne ned i en dej; at ælte og duften. Det bliver så lækkert. Det er også billigere i længden og du har helt styr på hvilke ingredienser der er i. Brødbagning behøver ikke være kedeligt og besværligt - vi har fået hjælp af Helena Elm, der har bagebloggen "Bara en kaka till!". Hun deler sine bedste tips til bagningen samt to lækre brødopskrifter.
1. Brug det mel du allerede har derhjemme i første omgang. Man kan bage brød med flere slags mel. Et godt pejlemærke, hvis du vil være på den sikre side er, at lade halvdelen være klassisk hvedemel. I så fald er det svært at mislykkedes med bagningen. Til den anden halvdel kan der bruges alt fra fuldkornsmel, ølandshvedemel eller noget helt tredje. Har du noget havregryn eller grahamsmel kan det også sagtens kommes i.
2. Nathævet brød i et lasagnefad er sagen! Bare rør dejen sammen om aftenen, den behøver endda ikke være helt glat. Dagen efter kommer du den bare i et lasagnefad med bagepapir, hvorefter du bager den. Det er nemt!
3. Vil du undgå unødigt svineri? Prøv at ælte dejen på bordet med en smule olie i stedet for mel. Hæld ca. en spiseske neutral olie på bordet, fordel det lidt med hånden og kom så dejen ud på bordet. Klap lidt olie på håndfladerne og ælt herefter dit brød og form det til boller eller hvad du nu ønsker at lave. Rengøringen af køkkenbordet er langt nemmere her og dit brød bliver med garanti ikke tørt.
Uden tvivl verdens nemmeste gærbrød der har hævet natten over. Rør dejen sammen, lad den hæve natten over, kom den i formen og bag den - værsgo'! Nemt og lækkert.
Forberedelsestid: 5 min Tilberedningstid: 20 min
Total tid: 25 min + hævning
Antal portioner: 8
Enkelt, nemt og lækkert brød i bradepande, hvor du ikke behøver at ælte og som stadig bliver luftigt og lækkert. Det her brød kan umuligt mislykkedes.