Indkøbskurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.
Indkøbskurv Kurv Vis kurv Gå til kassen Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.
Indkøbskurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.
Indkøbskurv Kurv Vis kurv Gå til kassen Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.

I det asiatiske køkken er der meget godt at hente, og det er ikke så svært at lave det derhjemme! Vi
har fået hjælp af Christin Kashou - vinder af Masterchef Sverige 2021 - der inspirerer med tre retter,
som er ægte smagseksplosioner!

REJER PÅ HIBACHI-GRILL

 

Du er vel ikke gået glip af den seneste grilltendens - Hibachi? Det er en japansk bordgrill, som er lavet af ler!
Gambas - eller kæmperejer - gør sig ekstremt godt på Hibachi-grillen. I Christins opskrift serveres de med
ingefærolie og en kålrabi- og fennikelsalat.

Opskriften finder du længere nede på siden!

LYNSTEGT LAKS

 

Lynstegning betyder, at man hurtigt steger overfladen af ​​på noget. En gasbrænder er et effektivt værktøj, der er let at bruge.
Er du ivrig efter at teste teknikken? Så anbefaler vi, at du prøver Christins opskrift på lynstegt laks med sommerens
grøntsager og edamamebønner - tilberedt i en bambus damper.

Opskriften finder du længere nede på siden!

RAMEN

 

Ramen - den japanske nudelsuppe - er blevet mere og mere populær på det seneste. Suppen serveres sammen
med en masse forskellige ingredienser og spises hovedsageligt med spisepinde. Kun bouillonen spises med en ske, hvis man
ikke ønsker at drikke det direkte fra skålen. Christin byder på ramen med kyllingebouillon, saltet svinebryst og chiliolie. Retten
toppes blandt andet med majs, shiitake-svampe og forårsløg.

Opskriften finder du længere nede på siden!

OPSKRIFTER

Hibachi-grillede kæmperejer

med ingefærolie og kålrabi- og fennikelsalat

Du skal bruge:

4 portioner

  • 400 g (ca. 12 stk) rå kæmperejer
  • 5 cm ingefær
  • 2 forårsløg
  • 1 spsk rød chili
  • 1 dl rapsolie
  • ½ tsk salt
  • 1 spsk japansk sojasauce
  • 1 kålrabi
  • ½ fennikel
  • 1 citron
  • 2 spsk honning
  • 3 spsk olivenolie
  • Salt og peber

Sådan gør du:

  1. Pil rejerne, men lad haleviften sidde. Det er også muligt at grille med skallen på.
  2. Hak ingefær, forårsløg og chili fint. Varm rapsolie op i en gryde, og tilsæt alt, hvad du lige har finthakket. Sluk for varmen. Smag olien til med salt og japansk sojasauce.
  3. Skræl kålrabien. Skær kålrabi og fennikel i tynde skiver med et mandolinjern og læg skiverne på et fad.
  4. Riv citronskal og pres citronssaft henover salaten.
  5. Fyld din hibachi med grillkul (uden briketter) og tænd op.
  6. Grill rejerne på begge sider, indtil de får en lyserød farve og en skøn grilloverflade. Pensl rejerne med og server dem med kålrabi- og fennikelsalaten.

Lynstegt laks

med salat af sommerens grøntsager og edamamebønner

Du skal bruge:

4 portioner

  • 400 g fersk laksefilet uden skind
  • 1 forårsløg, finthakket
  • 1 spsk ristede sesamfrø
  • 1 dl kikkoman ponzu citrus sojasauce
  • 2 bundt asparges
  • 150 g sukkerærter
  • 4 radiser
  • 100 g ærteskud
  • 2 spsk olivenolie
  • ½ citron
  • Salt og peber
  • 250 g edamame bønner
  • 1 spsk sesamolie
  • 1 tsk flagesalt

Sådan gør du:

  1. Skær laksen i ca. 1-2 cm tykke skiver og læg dem på et fad.
  2. Kog asparges i 2 minutter og læg dem derefter i et koldt vandbad. Skær aspargesene i bidder på 10 cm. Skær sukkerærterne i strimler. Skær radiserne tyndt, gerne med et mandolinjern. Bland grøntsagerne med ærteskud. Hæld olivenolie og friskpresset citronsaft over og smag til med salt og peber.
  3. Damp edamamebønnerne og dryp derefter lidt sesamolie over og drys med flagesalt.
  4. Når det er tid til servering, skal du lynstege laksen med en gasbrænder, indtil laksen får en lyserød, røget farve. Top laksen med finhakket forårsløg og sesamfrø. Serveres med en ponzu citrus-sojasovs ved siden af.

Ramen med svinebryst

Du skal bruge:

4 portioner

Kyllingebouillon

  • 700 g kyllingelår med ben eller et kyllingeskrog
  • 1 spsk vegetabilsk olie
  • 1 løg
  • 4 forårsløg
  • 2 tykke skiver ingefær
  • 4 fed hvidløg
  • salt

Chashu, saltet svinebryst

  • 600 g saltet svinebryst med svær
  • 2 dl japansk sojasauce
  • 4 dl vand
  • 3 skiver ingefær
  • 1 forårsløg

Chiliolie

  • 1 dl vegetabilsk olie
  • 1 fed hvidløg
  • 1 tsk Sichuanpeber
  • ½ dl gochugaru chiliflager (koreansk chili) eller 1 dl chiliflager
  • salt

Toppings

  • 300 g majs eller 2 majskolber
  • 2 spsk smør
  • 150 g shiitake-svampe
  • 1 spsk sesamolie
  • 2 forårsløg
  • 4 portioner friske ramen-nudler
  • 4 spsk hvid misopasta

Tips! Hvis du ikke vil lave chashu (svinebryst), kan du bruge kødet fra kyllingen og top din ramme med det i stedet.

Sådan gør du:

Kyllingebouillon

  1. Kom kylling og olie i trykkogeren. Lad det stege, mens du skærer grøntsagerne. Skær løg og forårsløg i grove tern og knus hvidløgene. Kom det i trykkogeren, og tilsæt vand til den maksimale grænse (2/3 dele). Læg låget på og bring i kog ved høj varme for at få trykket op. Sænk derefter varmen og lad det simre i 45 minutter.
  2. Sluk derefter for varmen, og lad trykkogeren stå, indtil trykket er forsvundet. Det tager normalt ca. 10 minutter.
  3. Si bouillonen og varm den først op igen, når du er klar til servering. Bouillonen kan opbevares i køleskabet i op til 3 dage, eller du kan fryse den ned.

Chashu

  1. Skær et par lange snit i sværen.
  2. Skær forårsløg i 3 stykker. Læg alle ingredienserne i en gryde og kog svinebrystet i 1,5 time ved middel varme. Vend svinebrystet hvert 20. minut.
  3. Sluk derefter for varmen og lad svinebrystet køle af i gryden. Skær derefter kødet i 1-2 cm tykke skiver.

Chiliolie

  1. Hæld olien i en lille kasserolle og tilsæt hvidløg og Sichuanpeber. Varm olien op til 100° C ved hjælp af et stegetermometer. Sænk varmen, når olien begynder at stige i temperatur. Steg hvidløg og Sichuanpeber i olien i 10 minutter.
  2. Hæld chiliflagerne i en skål, som tåler høj varme. Si olien henover chiliflagerne. Rør rundt og smag til med salt.

Toppings

  1. Skær svampene i grove skiver eller behold dem hele. Steg i sesamolie ved middel varme i 2-3 minutter.
  2. Steg majsene i smør i 5-7 minutter, indtil de er gyldenbrune. Eller steg majskolberne i smør og skær derefter majsene af.
  3. Skær forårsløg i tynde skiver

Servering

  1. Bring den siede kyllingebouillon i kog og tag en anden gryde frem for at koge nudlerne. Stil fire dybe skåle ud til servering. Kom 1 spsk misopasta i hver skål og et par teskefulde chiliolie. Hæld den varme bouillon over og pisk misopasta og chiliolie sammen med kyllingebouillonen.
  2. Kog nudlerne efter anvisningen på pakken, si vandet fra og fordel dem i serveringsskålene. Top din ramen med chashu, de smørstegte majs, shiitake-svampene og forårsløg. God fornøjelse!
Tilføjet til kurven
Gå til kurven

Andre kunder købte også:

Vis alle tilbehørsprodukter
Gå til kurven
Din tryghed
Altid 365 dages fortrydelsesret
Gratis levering ved køb over 500 kr. (*gælder ikke produkter, der kræver pallefragt)
Køkkenudstyr siden 2009
Officiel forhandler af alle mærker
Læs mere om KitchenOne