Indkøbskurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.
Indkøbskurv Kurv Vis kurv Gå til kassen Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.
Indkøbskurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.
Indkøbskurv Kurv Vis kurv Gå til kassen Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.
Pandekagedagen: Vores bedste tips

Pandekagedagen: Vores bedste tips

Tirsdag efter fastelavnssøndag er officiel pandekagedag. Det vil sige, at dagen i år er den 28. februar. Det kan virke som en dårlig undskyldning for at få lov at spise pandekager. Det er det dog ikke, men hvad så hvis det var? Det er en lækker spise, hvad end det er som hovedret eller en sød dessert. Pandekager er en af de mest simple kager der findes, og bestemt værd at fejre - også mere end en gang om året. Få inspiration til dine pandekager.

Favoritopskrift på pandekager

Ingredienser:
4 æg
300 gram hvedemel
Korn fra 1 vaniljestang
Ca. 3/4 liter mælk  
5 spsk. rørsukker
Smør (til stegning)

Sådan gør du:
Bland alle ingredienser i en skål og pisk det til en ensartet masse uden klumper. Du kan også bruge en blender i 1-2 minutter afhængig af blenderen, men sørg for ikke at blende for længe. Lad eventuelt dejen hvile i cirka 30-60 minutter inden bagning, så er den lettere at arbejde med. Dejen kan også opbevares på køl, hvis du vil forberede dig i god tid og f.eks. bruge pandekagerne som dessert.

Smelt herefter smørret på en middelvarm pande. Hæld en passende mængde dej på panden, og steg på hver side til pandekagen har en flot gylden farve. Afhængig af temperaturen skal de have 1-2 minutter på hver side.

Slip fantasien løs - smag og pynt

Kun fantasien sætter grænser når det kommer til pandekager, og det er stort set umuligt at finde en madblogger som ikke har skrevet om pandekager. Vi valgte at lave vores som en nem dessert med marmelade med passion og kokos fra Nicolas Vahé, ristet kokos, granatæblekerner og guldstøv fra Mill & Mortar.

Er du chokoladefan kan det også anbefales at lave en variation med 1-2 spsk. kakopulver (f.eks. 100 % kakao fra Valrhona). Dette giver dig lækre chokoladepandekager som vil smage fantastisk med eksempelvis med vaniljeis og frisk frugt.

    "Hvide tirsdag"

    Måske har du hørt om det? Pandekagedagen blev i gamle dage omtalt som hvide tirsdag. Dagen er oprindelig opkaldt efter en æggesøbe og falder dagen før fastetidens begyndelse. Hvide tirsdag indebærer, at man spiser lækre og fede, hvide retter som oftest med æg, sukker, mælk og mel. Tirsdag efter fastelavnssøndag, er den dag vi kalder hvide tirsdag. Herefter kommer askeonsdag, som er dagen der indleder til fastetiden. Hvide tirsdag fejres faktisk hele verden over, og alle lande har hver deres spise. I England er dagen endt med at hedde Pancakeday. Hvortil vi har taget navnet til os, og derved kaldt dagen for Pandekagedag.

    En lækker synder med Nutella

    For at det nu ikke skal blive alt for hvidt det hele, så har vi en pandekage med Nutella, som vi synes i skal prøve. Det er en simpel opskrift, der byder på en anden smagsoplevelse end en normal pandekage.

    Sådan gør du:

    Lav en pandekagedej, det må gerne være en der er lidt tyk. Kom smør på en middelvarm pande. Læg dejen på og lad den stege lidt. Kom så lidt Nutella på den ikke helt færdigbagte dej og dæk det med mere dej. Vend så pandekagen så den bliver stegt på den anden side også. Når den er stegt på begge sider, er den klar til servering.

    Lynhurtig og lækker snack - velbekom.

    Produkter som gør det lettere

    De bedste pandekagetilbud

    Din tryghed
    Altid 365 dages fortrydelsesret
    Gratis levering ved køb over 500 kr. (*gælder ikke produkter, der kræver pallefragt)
    Køkkenudstyr siden 2009
    Officiel forhandler af alle mærker
    Læs mere om KitchenOne